VIAC K TÉME KORONAVÍRUS TU
Príznaky COVID-19 sa môžu veľmi líšiť, od bolesti hlavy cez poruchy trávenia až po extrémnu únavu. Existuje však jeden súbor príznakov, ktoré sú pre tento druh nákazy charakteristické na celom svete, a síce strata čuchu a chuti …
Existuje celé množstvo príznakov, na základe ktorých viete zistiť, že ste sa nakazili koronavírusom. Zdá sa ale, že jedným z tých najtypickejších je strata chuti a čuchu. Podľa metaanalýzy 8438 pacientov s COVID-19, ktorú zverejnila Mayo Clinic, došlo u 41 percent infikovaných osôb k strate čuchu alebo chuti.
Vedci prezradili, ako sa dá najlepšie chrániť pred koronavírusom: Dodržujte jedno opatrenie!
Porovnali sme úmrtia na chrípku a COVID-19. Štatistiky zo Slovenska popierajú rozšírenú fámu!
Vedci odhalili budúce hrozivé dôsledky pandémie koronavírusu: Toto máme čakať v najbližších rokoch!
Aj keď mnoho ľudí po zotavení získa tieto zmysly späť, nemusí to už byť na rovnakej úrovni. Podľa novej správy portálu Eater existuje jedna konkrétna potravina, ktorú mnoho ľudí po vyliečení sa z ochorenia COVID-19 už jednoducho nemôže skonzumovať. V skupine piatich jedincov až traja uviedli, že ešte dlhé mesiace po odznení infekcie je pre nich tou najhoršou potravinou cibuľa. Jeden bývalý pacient označil chuť cibule za „hroznú“, druhý zas za „odpudivú“. Tretí uviedol, že vôňa cibule sa mu tak hnusila, až jej dal prívlastok „hnilobná“.
To však nie je jediná zmena v chuti a čuchu, ktorú môžete po chorobe spozorovať. Podľa jednej osoby, ktorá poskytla rozhovor pre BBC, po prekonaní COVID-19 chutia mäsové výrobky ako benzín. Ďalšiemu vyliečenému zas chutilo víno po infekcii ako olej.