Popredná dietologička radí jednoduchú vec, vďaka ktorej stratíte brušný tuk. Za toto jej klienti platia veľké peniaze, ale vy to máte zadarmo!

Zdieľať
Diabetologička radí
Diabetologička radí www.gettyimages.com

Bolo odhalené, čo výborný dermatológ Lukas Nikolova za veľké peniaze hovorí svojim klientom. Teraz jeho rady môžete poznať aj vy a schudnúť!

Zhoďte z brušného tuku počas jedného týždňa!

Pozor na cvičenie, je to chyták: Toto vám nakopne metabolizmus ešte lepšie!

Cvičiť nemôže každý. A najväčšia chyba je to, že ľudia si jednoducho zrazu zmyslia, že potrebujú schudnúť, pričom sa roky takmer nehýbali.

Takýto prudký nárast aktivity je nesmiernou záťažou na kĺby i celý pohybový aparát. Keď chcete začať intenzívnejšie cvičiť, vždy sa najprv poraďte s odborníkom, či vám to neublíži ešte viac.

Ja odporúčam svojim klientom, aby počas prvého týždňa zabudli na fitness a každý deň strávili aspoň 20 minút súvislou chôdzou (ideálne rýchlejšiu, ale vždy tak, aby to zvládali vaše kĺby). Táto metóda doslova prebudí váš metabolizmus. Je to bezpečné a neskutočne účinné riešenie.

Strava dokáže úžasné veci: Stačí pritom vymeniť len pár vecí a kilá pôjdu dole!

Neuznávam diéty, počas ktorých týždeň alebo dva trýznite svoje telo jedným typom jedla. Stačí, keď v strave zmeníte len pár vecí a dokáže to úžasne pomôcť vášmu tráveniu. Takto sa môžete zbaviť množstva uloženého tuku a zabránite tomu, aby ho telo ukladalo.

A ešte jedna dôležitá vec, ktorú ľudia častokrát ignorujú – soľ a nadmerné solenie je počas chudnutia rovnakým nepriateľom ako cukor a nadmerná konzumácia sladených dobrôt.

Dajte na tieto kombinácie jedál.

Jedálniček na týždeň:

Variácie raňajky (najdôležitejšie jedlo dňa):

  • Ovsené vločky s orechmi, trochou vanilky a hrozienkami – ideálne bez mlieka, masla a medu.
  • Hrozienka môžete pred konzumáciou namočiť do horúcej vody, napučia a budú ešte sladšie.
  • Praženica so zeleninou, môžete na prípravu použiť rastlinný olej, ale v čo najmenšom množstve a ideálne olivový olej.
  • Pečivo si môžete tiež dopriať na raňajky, avšak vymeňte klasický chlieb z kvásku, za nekvasený – napríklad írsky chlieb.
  • Dajte si k nemu kuracie mäso, nízkotučný tvaroh (namiesto syra, ak syr tak s nižším obsahom tuku) a paradajky. Uberte aj na vašej spotrebe kávy. Raz za týždeň si môžete dopriať aj viac šálok, zvyšok týždňa je dobré sa jej vyhýbať, prípadne, dať si len jednu šálku.
  • Zdravé lievance bez múky a cukru – múku vymeňte za zomleté ​​ovsené vločky, zmiešajte ich s nízkotučným tvarohom, vajíčkom a roztlačeným banánom. Namiesto vyprážania ich pripravte v rúre.
  • Takto pripravíte aj palacinky, namiesto múky vyberte ovsené vločky. Pripravte ich na panvici, ktorú najskôr prejdite rozkrojeným zemiakom, palacinky sa nepripália ani bez tuku.

Čo k obedu:

  • Ryža je výborná surovina, bohatá na sacharidy, vitamíny a energiu. Najlepšie je hnedá ryža, ktorú si môžete dopriať s kuracím soté, namiesto soli ochucujte sójovou omáčkou a mletým čiernym korením.
  • Dusené kapusta s hovädzím mäsom.
  • Pohánka je tiež výborná príloha, ak chcete schudnúť. Zmiešajte ju so zeleninou restovanou na cesnaku a trochou tvrdého syra.
  • Rizoto s hráškom a tuniakom, prípadne kuracím mäsom.
  • Cestoviny z celozrnnej múky s kuracím mäsom, olivami a paradajkami.
  • Plnené kapustné listy mletým mäsom a ryžou – bez ďalšej prílohy.

Variácie desiaty:

  • Pohár ovocia.
  • Upečené jablká s tvarohom.
  • Nekvasený chlieb a tzatziky omáčka.
  • Ovsené vločky sa strúhanou mrkvou a jablkom.
  • Nízkotučný tvaroh s kokosom.
  • Nízkotučný tvaroh s trochou medu a kyslým ovocím.

Čo k večeri:

  • Šalát z kuracieho mäsa a čerstvej zeleniny, pokvapkaný olivovým olejom.
  • Nekvasený chlieb s mozzarellou, morčacou šunkou a paradajkou.
  • Kuracia pečienka restovaná s hrachom a paradajkami.
  • Pečený pstruh na masle so zeleninou.
  • Šalát s orechmi a ľahkou jogurtovou zálievkou.
  • Variácie kapustných šalátov, ale bez majonézy – nahraďte ju jogurtom, prípadne kyslou smotanou s nižším obsahom tuku.
  • Dôležité je aj to, aby ste sa ani zdravou stravou nikdy neprejedali. Ja radím mojim klientom, aby si na jedlo vždy dali aspoň 15-20 minút času, nejedli nikdy pred počítačom ani televíziou a pokiaľ je to možné, pustili si počas stolovania vážnu hudbu.

Je dokázané, že pri nej človek je pomalšie, jedlo si lepšie vychutná a nemá sklony prejedať sa.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané