Kurkuma sa používa v kuchyni a medicíne už po tisícročia. V Európe jej účinky objavujeme s veľkým oneskorením, ale na Východe ju používajú po celé generácie. Možno preto sa tam ľudia dožívajú tak vysokého veku! Kurkuma je skvelá pri boji proti infekciám a rakovine. Znižuje zápaly v tele a zažívacie ťažkosti. Toto úžasné korenie by ste mali okamžite zahrnúť do svojho stravovacieho režimu. Čím ďalej tým viac ľudí zisťuje, aké skvelé účinky má. Pridajte sa medzi nás a posilnite svoje zdravie.
Ako prirodzeným spôsobom detoxikovať a očistiť obličky?
Pomáha pri zápaloch a rakovine
Kurkuma má naozaj silné protizápalové účinky. A to nehovoríme len tak na základe nejakej ľudovej múdrosti. Tento fakt je potvrdený v mnohých vedeckých a lekárskych štúdiách. Najznámejšie štúdie z roku 2007 dokonca tvrdia, že sa kurkuma v mnohom vyrovná niekoľkým liekom, ktoré sú k dostatiu v lekárňach. Lenže je prírodný a nemá v sebe žiadnu chémiu. Nie je to skvelé?
16 varovných signálov, že máte preťaženú pečeň toxínmi. Možno priberáte aj kvôli nim!
Výskum Americkej spoločnosti pre boj proti rakovine priniesol ďalšie zaujímavé poznatky. Kurkuma bojuje proti rakovinovému bujneniu. Pokiaľ ju pacient začne užívať včas a v dostatočnom množstve, zabráni nielen metastázam, ale dokáže skrotiť aj samotnú rakovinu. Hodí sa predovšetkým ako podporná liečba pri rakovine lymfatických žliaz, leukémie, rakovine tráviacej sústavy, prsia, vaječníkov, pľúc a mozgu.
Kurkuma pomáha pri tráviacich ťažkostiach
Ako sme povedali na začiatku tohto článku, kurkuma má silne protizápalové účinky. Pokiaľ ju budete užívať pravidelne, napríklad večer pred spaním, vylepšíte si tráviaci systém a znížite ťažkosti, ktoré Vás môžu trápiť – hnačka, pálenie záhy atď. Ako si taký kokteil plný zdravia namiešať?
Med s kurkumou najúčinnejšie prírodné antibiotikum
Stačí keď si ohrejete pohár mlieka (môžete aj studené) a rozmiešate v ňom kopcovitú lyžičku kurkumy. Ak chcete, môžte osladiť medom, ale nie je to nutné. Pite vždy predtým, ako pôjdete večer spať. Kurkumu pridávajte aj do varenia – ryža, mäso, grilovaná zelenina.