Nasypte doma ryžu do vlhčených obrúskov a stane sa zázrak

Zdieľať
ryžu do vlhčených
Nasypte doma ryžu do vlhčených obrúskov a stane sa zázrak Foto: www.youtube.com

Úplne obyčajnú ryžu môžete využiť nielen v kuchyni, ale dokonca aj v celej domácnosti. Stačí ju šikovne zabaliť do vlhčeného obrúska a vznikne vám fantastická pomôcka, ktorú je možné použiť hneď na niekoľko spôsobov. Je to ľahké a geniálne!

Ryžu si môžete pripraviť naslano aj nasladko, ale dá sa použiť aj v tvrdom stave. Teraz však ryžu neberte ako chutný pokrm, ale ako užitočný prostriedok, ktorý vám v domácnosti dokáže pomôcť. Vďaka svojmu zloženiu si totiž vie poradiť ako s vlhkosťou, tak aj s nepríjemnými pachmi. Vyrobte si preto malé vrecká s ryžou, ktoré môžete umiestniť tam, kde ich treba!

Ako vytvoriť dekoratívne vrecúško z vlhčeného obrúska môžete vidieť vo videu na YouTube, na kanáli Smart Fox:

Rýchla výroba vrecúšok

Aby ste nemuseli kupovať látku alebo rozstrihávať niektoré zo svojho oblečenia, postačí vám na výrobu vrecúška obyčajný vlhčený obrúsok. Ten si na stole rozprestrite a doprostred nasypte neuvarenú ryžu. Potom obrúsok opatrne zdvihnite za okraje, ktoré zviažte dohromady špagátom alebo úzkou mašľou. Vznikne vám tak pekné vrecúško, ktoré už len stačí rozmiestniť po domove.

Pohlcovač pachov

Ryža pomáha odstrániť nepríjemné pachy, ale nie je to priamo jej zásluha. Schopnosť pohlcovania pachov má totiž škrob, v ktorom je ryža iba obalená. Vďaka nemu tak môžete dať vrecúško s ryžou ku košu alebo aj do chladničky, kde zamedzí nežiaducemu načuchnutiu ostatných potravín od aromatického jedla.

Vonné vrecúška

Ak naopak chcete, aby vám krásne voňala skriňa, toaleta, bielizník alebo dokonca aj topánky, môžete si vyrobiť vonné vrecúško. Predtým, než ryžu nasypete do obrúska, ju pokvapkajte esenciálnym olejom podľa chuti. Také vrecúško potom krásne rozvonia miesto, kde sa bude práve nachádzať. A ak prestane voňať, stačí ho rozviazať a ryžu znova pokvapkať.

ryža vo vrecúšku
Nasypte doma ryžu do vlhčených obrúskov a stane sa zázrak Foto: www.freepik.com

Preč s vlhkosťou!

Zrejme ste už počuli o triku s ryžou a namočeným mobilným telefónom. Viete ale, prečo by sa k nemu mala dať práve ryža? Táto surovina dokáže povysávať kvapôčky vody, pretože vstrebáva vlhkosť. Vrecká s ryžou preto môžete umiestniť do dielne k náradiu, kde účinne zabráni tvorbe rezu. Využiť ich možno aj v kúpeľni alebo kdekoľvek inde, kde sa vám tvoria plesne.

Nahrievacia či chladiaca úľava

Mávate problémy s kĺbmi alebo s natiahnutými svalmi? Vrecúško s ryžou vám dokáže uľaviť od bolesti! Pokiaľ vás začnú trápiť kĺby, vložte vrecúško na pár minút do mikrovlnnej rúry. Nahriaty potom priložte k boľavému miestu, ktorému teplo prospeje. V prípade natiahnutých svalov nechajte vrecúško s ryžou aspoň hodinu v mrazničke, pretože chlad je na natiahnuté svaly to pravé orechové!

Zdroj: prozeny.cz, babinet.cz, chalupari-zahradkari.cz, kupi.cz

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané