Lapače kuchynských zápachov

Zdieľať
Zapach v kuchyni.jpg

Bórax v odpadkovom koši

Odpadkový kôš je akýmsi inkubátorom zápachu, ktorý vzniká v dôsledku hnilobných procesov a tvorbou baktérií.

Aby ste sa týchto mikroskopických čiastočiek zbavili , dno odpadkového koša pofŕkajte 1/2 hrnčeka bóraxu a postup zopakujte vždy keď kôš vysypete.

Dahlonega garbage service 1 1024x550.jpg

Kapusta nevonia

Varená kapusta patrí medzi najzdravšie potraviny..Netreba vám pripomínať aký zápach sa šíri pri jej varení.Aby ste arómu variacej sa kapusty potlačili a pritom zachovali jej chuť , pridajte do variacej sa kapusty polovicu citróna.

Cabbage during pregnancy.jpg

Vypečte si osviežovač

Nekupujte osviežovač vzduchu,keď sa v kuchynských výparov môžete zbaviť aj sami a veľmi
lacno. Jednoducho pokrájajte 2 citróny, poukladajte ich na plech vložený alobalom a pečte v predhriatej
rúre pri 100°C asi 60 až 90 minút.Potom len nechajte pootvorené dvierka a prevonia sa celý váš byt..

Img_2244.jpg

Odstránenie zápachu z potrubia

Soľ a jedlá sóda nielenže uvoľnia odpadovú rúru, ale potlačia aj nepríjemný zápach z nej.

Nasypte do odpadu 1 hrnček soli a hneď za ním 1 hrnček sódy.Zalejte plnou kanvicou vriacej vody  a nechajte niekoľko minút pôsobiť..

Maxresdefault 1.jpg

Koreniny do vzduchu

Ak je v kuchyni zatuchnutý vzduch od varenia, oživte ho napríklad hrsťou klinčekov, 3 – 4 muškátovými orieškami a 4 – 5 kúskami škorice.Môžete pridať pomarančovú alebo citrónovú kôru..Namočte všetky ingrediencie do horúcej vody a  nechajte uvoľňovať vône..

Nevylievajte však potom vodu do odpadu, ale prelejte ju do rozprašovača a môžete používať ako osviežvač vzduchu..

Screenshot_1.jpg
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané