Bórax v odpadkovom koši
Odpadkový kôš je akýmsi inkubátorom zápachu, ktorý vzniká v dôsledku hnilobných procesov a tvorbou baktérií.
Aby ste sa týchto mikroskopických čiastočiek zbavili , dno odpadkového koša pofŕkajte 1/2 hrnčeka bóraxu a postup zopakujte vždy keď kôš vysypete.
Kapusta nevonia
Varená kapusta patrí medzi najzdravšie potraviny..Netreba vám pripomínať aký zápach sa šíri pri jej varení.Aby ste arómu variacej sa kapusty potlačili a pritom zachovali jej chuť , pridajte do variacej sa kapusty polovicu citróna.
Vypečte si osviežovač
Nekupujte osviežovač vzduchu,keď sa v kuchynských výparov môžete zbaviť aj sami a veľmi
lacno. Jednoducho pokrájajte 2 citróny, poukladajte ich na plech vložený alobalom a pečte v predhriatej
rúre pri 100°C asi 60 až 90 minút.Potom len nechajte pootvorené dvierka a prevonia sa celý váš byt..
Odstránenie zápachu z potrubia
Soľ a jedlá sóda nielenže uvoľnia odpadovú rúru, ale potlačia aj nepríjemný zápach z nej.
Nasypte do odpadu 1 hrnček soli a hneď za ním 1 hrnček sódy.Zalejte plnou kanvicou vriacej vody a nechajte niekoľko minút pôsobiť..
Koreniny do vzduchu
Ak je v kuchyni zatuchnutý vzduch od varenia, oživte ho napríklad hrsťou klinčekov, 3 – 4 muškátovými orieškami a 4 – 5 kúskami škorice.Môžete pridať pomarančovú alebo citrónovú kôru..Namočte všetky ingrediencie do horúcej vody a nechajte uvoľňovať vône..
Nevylievajte však potom vodu do odpadu, ale prelejte ju do rozprašovača a môžete používať ako osviežvač vzduchu..