Citrónová kôra obsahuje 10 x viac vitamínov ako jeho šťava.
Celkovo citrón je dôležitý v každodennom živote pre naše zdravie.
Kôra obsahuje esenciálne oleje a antioxidačné zlúčeniny ktoré môžu pomôcť v boji proti rakovine.
Umyte citrón jablčným octom alebo kombináciou vody s jedlou sódou.
Uistite sa, že citróny sú riadne očistené.
Vyskúšajte citrón zmraziť a aspoň na pár hodín a potom ho nastrúhajte..
Môžete použiť aj kôru aj dužinu.
Ide tu o to, že zamrazený citrón sa vám bude dať fantasticky nastrúhať.
S čerstvým by sa vám to určite nepodarilo.
Citrón ktorý sme zamrazili je naozaj všestranný a môžete ho používať ako ochucovadlo do rôznych jedál..
Keďže je prirodzene kyslá môžete ju používať aj namiesto octu.
Citrónová kôra je schopná neutralizovať rakovinové bunky a vylučovať škodlivé toxické látky z tela.
Citrón je často odporúčaný ako prevencia voči chorobám, ale aj ako životabudič..
Podľa štúdií o výhodách citrónu dozvieme, že protinádorové vlastnosti citrónov sú pripisované na viaczložkové zlúčeniny limonoidy.
Kyselina citrónová je až 10 000-krát účinnejia ako liek s názvom Adriamycin, ktorý je po celom svete používaný pre chemoterapeutickej liečby proti rakovine.
Ako používať mrazený citrón ako liek?
Pre liečbu rakoviny sa odporúča použiť citrónovú šťavu aj citrónovú kôru.
Najlepším spôsobom je spotrebovať celý citrón v zmrazenej forme.
Pitie citrónovej šťavy je prospešné pre zdravie, ale v prípade liečby rakoviny je pravidelný príjem citrónovej kôry účinnejší!
Citrónová kôra je bohatým zdrojom antioxidantov a na limonoidov, ktoré obmedzia a čiastočne môžu odstrániť zhubné nádory.
Okrem rakoviny prsníka sú limonoidy veľmi prínosné pre liečbu
- leukémie
- rakoviny hrubého čreva
- rakoviny prostaty
- rakoviny pankreasu
- neuroblastómu
- rakovine pečene
Podľa výskumu bolo v citróne nájdených celkom 22 protirakovinových látok.
- Citrus pektín
- Limonen
- Vitamín C
- flavonoidy glykozidy
Nedávny vedecký a priemyselný výskum prišiel s výsledkom, že pri pravidelnej konzumácii celého citróna môžete znížiť niektoré typy rakoviny až o 50%.
Za týždeň sa odporúča skonzumovať 150 g. citrusov, aby ste zabránili rakovine.