Dôvod prečo mraziť citróny

Zdieľať
Activate lemon 1.jpg

Citrónová kôra  obsahuje 10 x  viac  vitamínov  ako  jeho šťava.

Celkovo  citrón je  dôležitý  v  každodennom  živote  pre  naše  zdravie.

Frozen_lemons3.jpeg

Kôra  obsahuje  esenciálne oleje  a antioxidačné zlúčeniny  ktoré môžu  pomôcť  v  boji  proti  rakovine.

1 1.jpg

Umyte citrón jablčným octom alebo kombináciou vody s jedlou sódou.
Uistite sa, že citróny sú riadne očistené.
Vyskúšajte  citrón  zmraziť a aspoň  na  pár  hodín  a  potom  ho  nastrúhajte..
Môžete  použiť  aj  kôru  aj  dužinu.
Ide  tu  o  to,  že  zamrazený  citrón  sa  vám  bude  dať  fantasticky  nastrúhať.
S  čerstvým  by  sa  vám  to  určite  nepodarilo.
Citrón  ktorý  sme  zamrazili  je  naozaj  všestranný a  môžete  ho  používať ako  ochucovadlo  do  rôznych  jedál..

Frozen lemons.jpg

Keďže  je prirodzene  kyslá môžete  ju  používať  aj namiesto  octu.

Citrónová  kôra je  schopná  neutralizovať  rakovinové  bunky a  vylučovať  škodlivé toxické látky z  tela.
Citrón  je  často  odporúčaný  ako  prevencia voči  chorobám, ale  aj  ako životabudič..
Podľa štúdií o výhodách citrónu dozvieme, že protinádorové vlastnosti citrónov sú pripisované na viaczložkové zlúčeniny limonoidy.
Kyselina citrónová je až 10 000-krát účinnejia ako liek s názvom Adriamycin, ktorý je po celom svete používaný pre chemoterapeutickej liečby proti rakovine.

Frozen lemon.jpg

Ako používať mrazený citrón ako liek?

Pre liečbu rakoviny sa odporúča použiť citrónovú šťavu aj citrónovú kôru.
Najlepším spôsobom je spotrebovať celý citrón v zmrazenej forme.
Pitie citrónovej šťavy je prospešné pre zdravie, ale v prípade liečby rakoviny je pravidelný príjem citrónovej kôry účinnejší!
Citrónová kôra je bohatým zdrojom antioxidantov a na limonoidov, ktoré obmedzia a čiastočne môžu odstrániť zhubné nádory.

Activate lemon.jpg

Okrem rakoviny prsníka sú limonoidy veľmi prínosné pre liečbu

  • leukémie
  • rakoviny hrubého čreva
  • rakoviny prostaty
  • rakoviny pankreasu
  • neuroblastómu
  • rakovine pečene

Podľa výskumu bolo v citróne nájdených celkom 22 protirakovinových látok.

  • Citrus pektín
  • Limonen
  • Vitamín C
  • flavonoidy glykozidy

Nedávny vedecký a priemyselný výskum prišiel s výsledkom, že pri pravidelnej konzumácii celého citróna môžete znížiť niektoré typy rakoviny až o 50%.
Za týždeň sa odporúča skonzumovať 150 g. citrusov, aby ste zabránili rakovine.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané