Babička ma naučila tento recept na posilnenie imunity. Už od detstva nepoznám, čo je to choroba!

Zdieľať
00 46.jpg

Aj keď sú treskúce mrazy nenávratne za nami a my si užívame slnečné dni a ľahké letné oblečenie, nesmieme podceniť chladnejšie večery. V kombinácii s oslabenou imunitou si môžeme koledovať o poriadnej prechladnutie, ktoré nepotešia nikoho z nás. Ak nemáte záujem tráviť dni v posteli s plným nosom alebo horúčkou, dodajte svojmu telu bohatú nádielku vitamínov a cenných živín. Na pomoc prichádza účinný recept s využitím tekvica.

Tekvicu sa väčšina ľudí automaticky spája so zahustením omáčky a o jej nesmierne pozitívnych účinkoch vie len málokto. Dužina tekvice obsahuje veľké množstvo cenného vitamínu C a nechýba ani vitamíny A a E. Veľmi významný je aj obsah vitamínov skupiny B, ktoré majú pozitívny vplyv na srdce, cievny systém i hladinu cholesterolu.

Vysoký obsah vlákniny, ktorý je pre tekvicu typický, je vhodný pri problémoch s trávením. V tejto vitamínové bombe nechýba ani minerály ako horčík, železo alebo draslík, ktorý pomáha aj pri reumatizme alebo dne, pretože sa vďaka nemu telo zbavuje prebytočnej soli.
Tekvica je výbornou potravinou, ak máte problém s nespavosťou a telu dodá silu a vitalitu. V kombinácii s citrónom, limetkou, zázvorom a medom si vykúzlite liečivú bombu, ktorá je účinná pri boji s chorobou. Okrem iného je pripravená zmes nesmierne chutí a hodí sa skvele k palacinkám či lievancom. Pripravte si tento prírodný zázrak podľa nasledujúceho návodu a využite silu ukrytú v potravinách.

Budeme potrebovať:

  • 150 g medu
  • 300 g tekvice
  • 1 limetku
  • 1 citrón
  • 1 kus koreňa zázvoru (približne 5 až 7 cm)
  • 150 g hnedého cukru

Ako na to?

Citrón a limetku poriadne umyjeme, kôru vydrhneme a môžeme aj chvíľu vyvariť vo vriacej vode, aby sme sa zbavili prebytočnej horkosti. Následne ich nakrájame na veľké kusy a dôkladne odstránime semienka.

Zo zázvoru a rovnako aj z tekvice odstránime vrchnú časť (kôru). Tekvicu nakrájame a zázvor nastrúhame.

Citrusy, zázvor a tekvicu následne vložíme do mixéra, pridáme med a posypeme cukrom. Všetko v mixéri rozmixujeme na kašu.

Takto pripravenú zmes naplníme do sklenených pohárov, uzavrieme a skladujeme v chladničke. Ako prevenciu proti chorobe užívame 1 polievkovú lyžicu zmesi 3krát denne, najlepšie polhodinu pred jedlom.

Ak netrpíte alergiou na niektorú zo zložiek tejto vitamínové bomby, môžete si touto liečivú a zároveň chutnú „kašou“ doplniť vitamíny, minerály a zároveň bojovať proti nachladnutiu a iným problémom.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané