Uvarte si dokonalý segedínsky guláš. Dodržte tieto pravidlá

Zdieľať
segedínsky guláš
Uvarte si dokonalý segedínsky guláš. Dodržte tieto pravidlá Foto: depositphotos.com

Objavte tajomstvo dokonalého segedínskeho guláša! V tomto článku sa podelíme o nevyhnutné kroky a tipy, ako pripraviť tento tradičný pokrm k dokonalosti. Nezáleží na tom, či ste začiatočník alebo skúsený kuchár, s našimi radami dosiahnete vynikajúce výsledky, ktoré potešia každého milovníka dobrej kuchyne.

Chcete pripraviť dokonalý segedínsky guláš, ktorý oslní vašich hostí? Hoci tento pokrm možno nevychádza priamo z maďarského Szegedu, ako sa často mylne predpokladá, jeho obľúbenosť na Slovensku a v Česku je nesporná. Kľúčom k úspechu je dodržiavanie troch základných pravidiel.

Predovšetkým, výber surovín hovorí za všetko. Základ tvorí kvalitné bravčové mäso, pričom pliecko alebo krkovička sú ideálnou voľbou pre ich šťavnatosť a chuť. Dôležitým krokom je mäso najprv opražiť, aby sa zatiahlo, a potom pomaly dusiť. Nezabudnite na smotanu, ktorá je predmetom diskusií – niektorí dávajú prednosť kyslej, iní zase smotane na šľahanie.

Na 800 g  bravčového pliecka bez kosti, pridáme 350 g kyslej kapusty, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice sadla, 500 ml vody, 200 ml smotany na šľahanie, 3 bobkové listy, 6 guličiek nového korenia, čierneho korenia, 1 lyžice sladkej papriky, 1 lyžičku rasce, 2 lyžice hladkej múky, soľ a čerstvo mleté korenie.

Po očistení cibule a cesnaku ich nakrájame a opražíme na sadle. Pridáme mäso nakrájané na kocky, korenie a zalejeme horúcou vodou. Po pridaní kapusty a korenia dusíme, kým nie je mäso mäkké. Na zjemnenie pridáme smotanu zmiešanú s múkou a varíme ďalších 15 minút. Servírujeme s knedľou a môžeme ozvláštniť podávaním s čerstvým chlebom alebo pečivom, aby sme zachytili každú kvapku omáčky.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané