Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
reklama:

Ako sa zbaviť zápachu z chladničky?

reklama:

How to get rid from refrigerator smell.jpg

Cítite nepríjemný zápach z chladničky?

Potom na nič nečakajte a vrhnite sa do boja.

Vyskúšajte odborné rady aj finty našich babičiek.

Zápach nemusí vznikať len na základe prestarnutých  potraviny.

Niekedy sú na vine aj aromatické potraviny,

ktoré nemajú dostatočne uzavretý obal.

Občas sa zapácha kvôli výpadku prúdu alebo špinavému odtokovému kanáliku,

ktorý sa musí udržiavať v čistote.

Tu je pár osvedčených fígľov, keď odér nechce zmiznúť!

D5b232b2 8070 4b07 af6d 91d76d190a75.jpg

Preberte potraviny

Pri dôkladnom čistení je nutné vybrať z chladničky všetky potraviny.

Nemôžete ich presúvať z jednej police na druhú.

Pred vrátením skontrolujte dátum spotreby a prípadne to,

či nie je nutné niektoré suroviny preložiť do iného obalu či lepšie uzavrieť do pohára.

 Ak odmrazujete mrazničku, jednotlivé kusy  potravín zabaľte do novín a postavte ich tesne vedľa seba.

Spomalíte tak proces rozmrazovania.

Odmraziť?!

Aj keď rozumné spotrebiče sú vybavené funkciou,

ktorá bráni tvorbe námrazy na stenách,

je dobré občas chladničku či mrazničku vytiahnuť z elektriky.

Aby ste celý proces urýchlili, môžete použiť hrniec s horúcou vodou,

ktorý zatvorte dovnútra.

Bohužiaľ sa väčšina výrobcov nezhodne na tom, či takto odmrazovať, alebo nie.

My to máme vyskúšané a funguje to.

54b0117bbd8ec.jpg

Samotné čistenie

Na trhu existuje celý rad čistiacich prípravkov,

ale potom je zložitejšie ich dobre z  chladničky  ich  vymyť,

aby sme zamedzili ich kontaktu s potravinami.

Treba siahnuť po domácich zásobách.

Ideálna je voda s octom alebo jedlou sódou.

Takto by sme mali vykonávať generálne upratovanie (bez rozmrazovania) raz za mesiac.

Pamätajte si, že vysoká vlhkosť v chladničke je bežným javom,

preto nie je potrebné ešte nechávať mokré police.

Po upratovaní vytrite každý kút poriadne do sucha.

Vo vlhkom prostredí sa množia baktérie a plesne.

Pohlcovače pachov

Existuje mnoho tipov, ako z chladničky dostať nepríjemný pach.

Ak z vášho obľúbeného spotrebiča vanie šialený pach,

aj keď ste všetko vybrali a umyli,

môžete vyskúšať špeciálny pohlcovač pachu.

Niektoré z nich sú v tekutej forme,

iné firmy ponúkajú granuláty,

gély či filtre na princípe aktívneho uhlíka.

Nechajte si poradiť od kamarátok, ktoré ich majú vyskúšané

alebo choďte cestou pokusov a omylov.

931478.jpg

Na zápach pomôže káva

My radi na upratovanie používame prírodné veci a suroviny,

ktoré máme bežne doma.

Čím všetkým je možné odstrániť zápach z chladničky?

  • Vložte dovnútra hrsť čerstvo zomletej kávy na malom tanieriku
  • Rovnako zafunguje aj jedlá sóda či kypriaci prášok voľne v mištičke.
  • Rozpoľte jablko a položte na strednej polici.
  • Za vyskúšanie určite stojí aj citrón, ktorý stačí prekrojiť alebo nakrájať na plátky.
  • Pohlcovač vlastnosti má aj sáčok s ryžou.
  • A na záver tu ešte máme pohárik s octom.
  • Citrón môžete vydlabať a nasypať do neho soľ.
  • Nastrúhaná pomarančová kôra je priamo zázračná.
  • Sypaný čaj dajte do bavlneného vrecúška a to zaveste do chladničky
  • Posledná radou je drevené uhlie. Najprv sa musí rozdrviť, vložiť do bavlneného vrecka a zavesiť do chladničky.Výborne pohlcuje nepríjemné pachy.

 

Pravidlá skladovania

Najnáchylnějším na pohlcovanie pachov sú mliečne výrobky.

Preto syry ani tvarohy nikdy neskladujte vedľa rýb či iných aromatických surovín.

Vždy ich majte uzavreté v obaloch.

Ak budete dodržiavať pár základných pravidiel správneho skladovania,

zápach nebude mať šancu.

Uvarené a hotové jedlá sa skladujú na hornej polici, potom nasledujú ryby.

Mäso patrí úplne dolu.

Ovocie a zeleninu uložte do najteplejšej časti chladničky,

teda najlepšie v zásobníkoch úplne dole.

Vždy dávajte oddelene surové a varené potraviny.

Zmenší sa tak riziko kontaminácie.

Fridge_2177423b.jpg

Ešte poradíme:

  • Do chladničky nedávajte horúce jedlo. Obmedzíte tak tvoreniu baktérií. Ohriatym jedlom sa naruší konštantná teplota a zväčší celková vlhkosť vnútri chladničky.
  • Množeniu baktérií zabránite, keď bude v chladničke teplota  medzi nulou až piatimi stupňami.
  • Chladničku by sme mali otvárať čo najmenej, aby sa nemenila vnútorná teplota.
  • Do chladničky nedávajte umytú zeleninu, zvyšujete tým vlhkosť a pravdepodobnosť, že sa bude rýchlejšie kaziť.
  • Pravidelne kontrolujte v chladničke stav surovín.
  • Ak sa chcete zbaviť prebytočnej vlhkosti, vložte do chladničky malú molitanovú hubku.
  • Všetky aromatické potraviny vkladajte do dobre uzatvárateľného vrecka, poháre či plastové nádoby.
reklama:
reklama:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 2. februára 2016

Podobné články

Odporúčame

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Zavrieť

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...