Rýchly a lahodný japonský tvarohový koláč. Jednoduchý recept s 3 ingredienciami

Zdieľať
koláč
Rýchly a lahodný japonský tvarohový koláč. Jednoduchý recept s 3 ingredienciami Foto: depositphotos.com

Chcete si rýchlo zlepšiť deň sladkou dobrotou, ale nemáte veľa času? Objavte tajomstvo rýchleho japonského tvarohového koláča, ktorý si zamilujete už pri prvom súste!

Ste milovníkom lahodných a rýchlych dezertov? Predstavujeme vám jedinečnú a jednoduchú verziu japonského tvarohového koláča, ktorý si obľúbili gurmáni po celom svete. Na jeho prípravu potrebujete len tri základné ingrediencie, ktoré nájdete v každej domácnosti. Navyše, tento koláč pripravíte za menej ako hodinu!

Okrem tradičného tvarohu, vajec a cukru, vám dáme tip na ďalší zázrak z Japonska – použitie matcha prášku, ktorý koláču dodá nielen nádhernú zelenú farbu, ale aj antioxidačné benefity. Tento jednoduchý, ale štýlový dezert je ideálny pre každú príležitosť, či už ako rýchly dezert počas týždňa, alebo ako originálna pochúťka na oslave.

Čo budete potrebovať:

  • 3 vajíčka
  • 120 g bielej čokolády
  • 120 g tvarohu

Postup:

  1. Oddelíme si bielky od žĺtkov.
  2. Ďalej predhrejeme rúru na 170 stupňov.
  3. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a počkáme, kým vychladne.
  4. Potom ju pridáme do tvarohu, ktorý by nemal byť studený priamo z chladničky, ale odstáty v izbovej teplote.
  5. Pridáme žĺtky a všetko dôkladne zamiešame.
  6. Ako ďalšie si vyšľaháme bielky na sneh a opäť všetko premiešame.
  7. Pripravíme si pekáč a sklenenú misku na pečenie s priemerom 15 cm.
  8. Potrebovať budeme aj papier na pečenie. Jedna časť bude kopírovať dno nádoby a ďalšia zase zakryje steny.
  9. Celú zmes vlejeme do nádoby a položíme na pekáč, ktorý podlejeme horúcou vodou!
  10. Koláč sa pečie 15 minút na 170 stupňov a potom sa nechá dôjsť ďalších 15 minút vo vypnutej rúre.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané