Recept na jednoduchého veľkonočného barančeka

Zdieľať
veľkonočný baranček
Recept na jednoduchého veľkonočného barančeka Foto: depositphotos.com

Pripravte sa na nezabudnuteľnú Veľkú noc s naším jedinečným receptom na veľkonočného berančeka, ktorý očarí každého člena vašej rodiny. Odhaľte tajomstvo dokonalej chuti, ktorá zanechá všetkých s chuťou na viac. S našimi tipmi a trikmi bude tento rok vaša veľkonočná hostina nezabudnuteľná. Poďme to spolu zvládnuť!

Rýchly baránok: klasický recept

Tento baránok vám nezaberie veľa času ani námahy! Čo naň všetko potrebujete?

Suroviny:

  • 200 g práškového cukru
  • 2 ks vajcia
  • 5 ks žĺtkov
  • citrónová šťava
  • vanilkový cukor
  • 300 g hrubej múky
  • 5 ks bielkov

Na vymazanie formy

  • 30 g masla
  • 30 g hrubej múky

Postup:

Cukor spoločne s celými vajcami, žĺtkami a vanilkovým cukrom trieme do peny zhruba tridsať minút. Potom pridáme citrónovú šťavu, tuhý sneh ušľahaný z bielkov, múku a zľahka zmes premiešame. Formu na baránka si vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto do nej rozotrieme a v stredne vyhriatej rúre pečieme do ružova asi štyridsaťpäť minút. Upečeného baránka opatrne vyklopíme, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme mašľou.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané