Fitness výzva. Vďaka týmto siedmym cvikom schudnete rýchlejšie. Celé cvičenie trvá iba 17 minút

Zdieľať
Fitness výzva
Fitness výzva. Vďaka týmto siedmym cvikom schudnete rýchlejšie. Celé cvičenie trvá iba 17 minút Foto: www.freepik.com

Aj keď na každú postavu platí niečo iné, s týmito cvikmi bude vaše chudnutie jednoduchšie. Pripravili sme pre vás spolu s trénerom krátke a hlavne intenzívne cvičenie. Samozrejme, že to nepôjde bez zdravého jedla, a preto sa snažte do vášho jedálnička zaradiť čo najviac čerstvých potravín a zdravých tukov. Celý tréning pozostáva zo 7-minútového cvičenia (jeden cvik = jedna minúta) a 10-minútového kardia, ktoré môžeš vykonávať buď na začiatku, alebo na konci svojho tréningu. Snaž sa cvičiť minimálne šesťkrát týždenne a ak máš rada výzvy, tak si celé cvičenie zopakuj aj dvakrát.

Plank

Prvý cvik začína na predlaktí, s tým, že sa dá obmeniť a vykonávať aj na dlaniach. Na zemi sa zavri o lakte, natiahni telo do dĺžky a zdvihni sa na špičky. Chrbát musí byť rovný a bruško stiahnuté. V tejto polohe vydrž minimálne 20 sekúnd až 1 minútu.

Skracovačky so zdvihnutou panvou

Pri tomto cviku si ľahni na chrbát a zdvihni zadok čo najvyššie, obe nohy zostávajú pevne na zemi. Pomaly sa dvíhaj a rob skracovačky. Smerom hore je výdych a dole nádych.

Drepy

Postav sa na šírku ramien a pomaly prejdi do drepu s tým, že koleno nepresahuje špičku a obe špičky smerujú mierne do strán. Drepy rob v obmenách a to: úzke s nohami bližšie pri sebe a široké s nohami od seba. Smerom hore vydýchni a stiahni zadok.

Boxovanie s jednorúčkami

Postav sa, vyrovnaj chrbát, stiahni brucho, zadok a jednu nohu umiestni pred druhou. Oboma rukami postupne bi dopredu a časom prirodzene zrýchli tempo a silu úderu.

Jumping Jack

Zo základnej pozície v stoji odskoč s tým, že ruky pôjdu hore a nohy od seba. Najskôr do strán a potom dopredu pred seba.

Zanožovanie na štyroch

Daj sa na všetky štyri a pomaly zdvihni jednu pokrčenú nohu v kolene do výšky, urob 20 opakovaní a nohy vymeň. Celú dobu nezabudni na vyrovnanú chrbticu a stiahnuté bruško.

Zdvíhanie sa na špičkách

Pri tomto cviku zapájaš lýtka a to tak, že sa dvíhaš na špičky a pomaly klesáš späť. Ak sa ti päta nedotýka zeme, tvoje lýtka pracujú dvojnásobne.

Každý cvik vykonávajte čo najprecíznejšie počas 1 minúty. Po dokončení cvikov prejdi ku záverečnému kardiu, ktoré si môžeš vybrať úplne sama z nasledujúceho zoznamu cvikov. Intervalový beh , beh na mieste, jumping jacks, angličáky, drepy s výskokom alebo preskoky cez švihadlo. Každý cvik je potrebné vykonávať v určitom časovom intervale. Minimálne však 10 min.

Príklad: 20 sekúnd na maximum, 10 sekúnd pauza alebo 30 sekúnd na maximum, 20 sekúnd pauza. V tomto intervale prestriedaj celý cvik či beh po dobu 10 minút. Ak máš však náladu na klasické kardio, vybehni von na 10 minút s tým, že sa snaž udržať rovnaké tempo po celú dobu.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané