Cícerové karbonátky. Chutia skvele a nie sú drahé

Zdieľať
cícerové karbonátky
Cícerové karbonátky. Chutia skvele a nie sú drahé Foto: depositphotos.com

Chcete ušetriť na jedle, ale nechcete sa pritom obmedzovať v kvalite? Objavte tajomstvo chutných a zdravých jedál, ktoré vám ušetria peniaze a pritom ochutnáte niečo nové. V nasledujúcom recepte sa zameriame na cícer – výživnú a cenovo dostupnú surovinu, ktorá môže účinne nahradiť mäso.

Ušetriť na jedle neznamená vzdávať sa chuti alebo kvality. V našom recepte bude hlavnou hviezdou cícer, ktorý je nielen zdravý a bohatý na kvalitné bielkoviny, ale navyše je oveľa lacnejší ako mleté mäso. Cícer je tiež skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú obmedziť mäso v svojej strave – trend, ktorý je v posledných rokoch čoraz výraznejší. Mnohí sa rozhodujú pre obmedzenie mäsovej konzumácie z rôznych dôvodov, či už kvôli dopadu na životné prostredie, zdravotným benefítom, alebo z finančných dôvodov.

Stačí, ak začnete mäso pravidelne nahradzovať rastlinnými zdrojmi bielkovín ako sú strukoviny, čo dodá vášmu jedálničku nové chute a prospeje vašemu zdraviu i peňaženke. Jedným z receptov, ktoré môžete vyskúšať, sú cícerové karbonátky pre 4 osoby.  Tento recept nie len že podporuje zdravý životný štýl, ale aj ukazuje, ako jednoducho a ekonomicky môžete vytvoriť pestré a chutné jedlá.

cícer
Cícerové karbonátky. Chutia skvele a nie sú drahé Foto: www.freepik.com

Cícerové karbonátky so syrom

Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie:

  • 400 g cíceru v plechovke
  • 1 vajce
  • 50 g strúhanky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 100 g strúhaného tvrdého syra
  • hrsť hladkolistý petržlen
  • strúhanka na obalenie
  • olej na vyprážanie

Postup:

  • Cícer roztlačte pretláčatkom na zemiaky, použiť môžete aj mixér.
  • Pridajte vajcia, strúhanku, prelisovaný cesnak, papriku, nadrobno sekanú petržlenovú vňať a syr. Zmes dôkladne premiešajte.
  • Navlhčenými rukami vytvarujte placky a obaľte ich v strúhanke.
  • V panvici rozohrejte olej a smažte fašírky z oboch strán dozlatista.
  • Podávajte so zeleninovým šalátom alebo zemiakovou kašou.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané