Je ľahké premeniť zvyšky jedla na úplne nové jedlá. Preto sa netreba zbavovať starého syra. Ako môžete múdro využiť zvyšky syra? Zvyšky syra rôznych odrôd a čo z nich variť?
Ricotta
Tento syr je ideálny na prípravu sladkých jedál. Na jej základe odporúčame vyrobiť rýchly a jemný krém na pečenie. Ricotta ako prísada do mäsa. Pridajte ricottu na rezne. Táto dodatočná prísada ich urobí oveľa šťavnatejšími a originálnejšími.
Feta
Zeleninové rolky. Zostalo vám v chladničke trochu fety? Pripravte si vynikajúce predjedlo vyprážaním vrstiev baklažánu. Fetu roztlačte vidličkou. Pridajte do nej vlašské orechy a koriander. Syrovú plnku zabaľte do zeleninovej vrstvy pre lahodné rolky.
Výborná nátierka na chlieb. Na jeho prípravu roztlačte fetu. Olivy nakrájajte nožom a pridajte malé množstvo olivového oleja. Všetko dobre premiešame a pripravenú tvarohovú zmes natrieme na osušený chlieb.
Mozzarella
Mozzarellu nastrúhame, pridáme k nej sušené oregano a mletú papriku. Syrovú plnku zabaľte do pita chleba a vytvorte rúrky. Opečieme ich na panvici na oleji alebo osušíme na grile. Dokonalé občerstvenie je pripravené!
Rozhodli ste sa variť zemiaky v rúre? 10 minút pred koncom ho posypeme strúhanou mozzarellou, vďaka ktorej bude mať jedlo chutný syrový uzáver.
Parmezán
Cesnakové krutóny. Chlieb nakrájajte na plátky. Potrieme ho cesnakom a posypeme parmezánom. Všetko pokvapkáme trochou olivového oleja a potom opečieme.
Prídavok do šalátu. Varíte caesar šalát doma? Nezabudnite na dôležitý dotyk – pridanie parmezánu, nakrájaného na tenké plátky.
Smotanový syr
Použite zvyšky smotanového syra na prípravu luxusného jedla pre celú rodinu. Papriku nakrájajte na dve časti. Odstráňte semená. Naplňte ju smotanovým syrom v kombinácii s korením a bylinkami. Všetko pečieme v rúre do zlatista. Ak chcete podávať fantastické raňajky na stôl, musíte si vziať 2 polievkové lyžice smotanového syra, ktorý treba pridať do vajíčok na panvici pre jemnú chuť.
Niva
Gurmánsky snack. Ak vám ostane niva, naplňte ňou hrušky. Za týmto účelom nakrájajte ovocie na polovicu. Odstráňte stred. Hrušku naplníme nivou a nasekanými orechmi. Vložte do rúry na 15 minút.
Čedar
Už vám čedar vyschol? Nakrájajte ho na plátky a položte na chlieb. Pridajte kolieska paradajok a šunku. Pripravte si vynikajúce raňajky na grile alebo v špeciálnom sendvičovači. Zvyšný čedar je skvelý na prípravu krémovej polievky. Pridajte ho pre bohatú chuť a vôňu.
Camembert
Nakrájajte figy na kúsky. Potom naň poukladajte plátky hermelínu. Po 2 minútach grilovania týchto produktov bude hotové jednoducho neuveriteľné predjedlo, ktoré možno poliať medom.
Rýchly sendvič. Rozmaznávajte svojich blízkych ráno. K tomu toasty s hermelínom alebo syrom brie. Namažte ich džemom.
Teraz máte obrovský zoznam nápadov, ktoré vám pomôžu premeniť zvyšky syra na niečo magické. Chutné a jednoduché!
Zdroj: sovkusom.ru