Zmrznutý citrón rieši problémy s nadváhou, cukrovkou a tumormi!

Zdieľať
00 5.jpg

To, že sú citróny výbornou potravinou už vieme. Nielen, že fungujú ako výborné dochucovadlo do jedál a pokrmov, ale tiež majú veľký prínos pre naše zdravie. Flanoidy v džúse obsahujú antioxidanty, a preto sú citróny výborné pri liečbe mnohých chorôb.

Ak budete odšťavovať citróny, získate síce výhody, ktoré v sebe citrón ukrýva, ale nedostanete z neho maximum. Preto sa odporúča, aby sa zmrazili. Tento článok je práve o tejto metóde, ktorá je skvelá pre vaše telo.

01 3.jpg

Citrónová kôra obsahuje veľa skvelých vecí. Zlúčeniny, ktoré sa práve v kôre nachádzajú majú za úlohu posilňovať imunitný systém, normalizovať cholesterol a napomáha zabrániť vzniku rakoviny. Kôry z citrusov poskytujú silný účinok a hovorí sa, že zabraňuje bakteriálnym infekciám. To má veľký význam pri odstraňovaní vnútorných parazitov a červov. Ako dobre viete, tak citróny sa používajú pri detoxikácii tela a je jedno, či ich použijete v limonáde, v čaji alebo v jedle.

Výhody

  • Prevencia rakoviny
  • Zníženie rizika mŕtvice
  • Liečby zápalov
  • Odolnosť imunitného systému
  • Prevencia symptómov astmy
  • Vyčistí pečeň
  • Lieči dokonca stres a depresie
02 2.jpg

Citróny sú známe pre veľký obsah vitamínu C, ktorý je väčšinou obsiahnutý v šťave. Podľa nového výskumu sa však ukázalo, že aj kôra poskytuje skvelé živiny. Ďalšou výhodou citrónov je to, že sa jedná o prírodnú potravinu a nemusíte do seba teda „pchať“ chemické lieky. Posilňuje zdravé telové bunky a ničia tie rakovinotvorné.

Postup:

Vezmite citróny, umyte ich a dôkladne ich dezinfikujte, a to pomocou jablčného octu alebo sódy. Potom ich opláchnite a vysušte pomocou utierky. Vložte do mrazničky a cez noc ich v nej nechajte. Akonáhle budú citróny dobre zmrznuté, tak nastrúhajte celý citrón, vrátane kôry i semienok.
Teraz vezmite plastovú formičku na ľad, a do jamiek citrón vložte. Takto budete mať citrón vždy po ruke a neuniknú z neho žiadne blahodárne živiny.
Pridávajte do šalátov, polievok, cestovín, domácej zmrzliny, alebo do šťavy, džúsu, čaju.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané