Zjedzte aspoň jedno jablko denne a vaše telo vám poďakuje

Zdieľať
Jablko a zdravie

Jablko je náš poklad!

Odporúča sa zjesť jedno až tri jablká denne a Vaša imunita Vás lepšie ochráni počas sychravých a chrípkových období.

Jablko a zdravie
https://www.gettyimages.com/

Čo všetko sa dá z jablka urobiť a načo je dobré ?

Jablčný mušt

Jablčný mušt je vylisovaná šťava z jabĺk. Mušt už nedosladzujeme, jeho sladkosť závisí na sladkosti jabĺk. Je zdrojom vitamínov, pektínu, prírodného cukru a obsahuje vysoký podiel vlákniny . Jeho kvasením vzniká alkoholický nápoj cider. Aby mušt nekvasil, uchovajte ho v chlade, alebo ho zamrazte.

Význam jabĺk a čerstvého muštu pre naše zdravie

  • vysoký obsah vitamínu C
  • antioxidanty, ktoré chránia DNA v bunkách človeka
  • znižujú riziko vzniku rakoviny
  • množstvo vlákniny
  • ochrana pred Alzheimerovou a Parkinsonovou chorobou
  • stabilizujú hladinu cukru v krvi
  • znižujú krvný tlak a cholesterol
  • čistia črevá
  • posilňujú ďasná
  • posilňujú imunitný systém, srdce a krvný obeh

Jablčný ocot

použitie jablčného octu

  • pri bolestiach v krku na kloktanie spolu s teplou vodou
  • večer nariedený vo vode povzbudzuje činnosť čriev
  • pravidelné ranné a večerné popíjanie jablčného octu spolu s vodou pomáha pri liečbe reumatizmu a dny
  • pomáha pri žalúdočných problémoch
  • dezinfikuje a mierni ťažkosti spojené s bodnutím hmyzu
  • redukčné a očistná kúra

Sušené jablká a čaj z neho

Podľa japonských vedcov je sústredené lúpanie jabĺk skvelá rehabilitácie pre ľudí v strese a trpiacich depresiami. Táto činnosť vraj stimuluje najrozvinutejšiu oblasť mozgu a zvyšuje jej prekrvenie.

Spravte si vynikajúci čaj pre pokojnú myseľ zo sušených jabĺčok.

Budete potrebovať:

1 hrsť jablčných krížaliek

1 lyžičku medovky

1 lyžičku rumančeka.

Tieto prísady zalejte 3 dl vriacej vody a nechajte 15 minút lúhovať. Potom sa čaj precedí, jabĺčka môžete zjesť, alebo ich aspoň vytlačiť. Čaj zo sušených jabĺčok možno prisladiť medom.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané