Zistite, čo sa stane s vaším telom, keď zjete 1 vajce každý deň.

Zdieľať

Máme pre vás veľmi zaujímavú správu o konzumácii vajec a ich vplyvu na naše zdravie a na náš organizmus. Všetci vieme, že zdravotnícke organizácie vydali varovanie o cholesterolu vo vajciach. Dnes vám však ukážeme niekoľko dobrých dôvodov, prečo by ste mali konzumovať viac vajec. Ak budete jesť vajcia každý deň, stanú sa vášmu telu nasledujúce veci.

Zbaví vás stresu

Posilní sa imunitný systém. Jedno alebo dve vajcia denne pomáhajú v boji proti infekciám, pretože vajcia sú bohaté na selén, čo je veľmi prospešná látka, ktorá posilňuje imunitný systém. Zníži sa stres a zmierni sa úzkosť: Vajcia obsahujú aminokyseliny, ktoré podporujú duševné zdravie a regulujú uvoľňovanie serotonínu, čo je neurotransmiter zodpovedný za relaxáciu, pokoj a dobrú náladu.

Začne sa regulovať hladina cholesterolu: Vajcia má 200 ml cholesterolu, ale zďaleka nie sú úplne zdravá, pretože majú nízky obsah tzv. Zlého cholesterolu (LDL) a majú vysokú hladinu dobrého cholesterolu (HDL).

Posilní zuby a kosti

Zlepší sa zdravie zubov a kostí. Vajcia sú spolu so slnkom najlepším zdrojom vitamínu D. Tento vitamín je nevyhnutný pre rast a vývoj kostí a zubov. Okrem toho podporujú vstrebávanie vápnika, ktorý je rozhodujúci pre metabolizmus, trávenie a zdravie srdca.

Ďalej sa zlepší kognitívne funkcie. Vajcia obsahujú cholín, zmes, ktorá je prospešná pre vedomie. Podľa rôznych štúdií cholín znižuje pravdepodobnosť, že budete trpieť demenciou alebo neurologickými poruchami, ako je Alzheimerova choroba. Vajcia starajú o pokožku. Je to jedlo, ktoré obsahuje vysoký hodnotu vitamínov B, ktorý je zásadný pre zdravie vlasov a pokožky, ako aj pre správnu funkciu pečene a očí. Okrem toho sú vajcia obzvlášť bohatá na vitamín B2 a B12. Štúdie ukázali, že vitamíny B sú nevyhnutné pre zdravie kognitívneho a nervového systému.

Pomáhajú s chudnutím

Podporujú chudnutie, pretože produkujú skvelý pocit sýtosti. Sú teda perfektným riešením pre raňajky. Pomáhajú vyhýbať sa túžbam, regulovať chuť do jedla a znižovať riziko prebytočného jedla. Chráni zdravie našich očí, lebo obsahujú dva antioxidanty, luteín a zeaxantín, ktoré zlepšujú videnie a podporujú zdravie očí. Okrem toho znižujú riziko katarakty alebo makulárnej degenerácie.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané