S príchodom teplejších dní hľadáme ľahké, no zasýtilé jedlá, ktoré nám dodajú energiu bez pocitu ťažkosti. Objavte recept na osviežujúci zeleninový salát s kuřecím masom, ktorý predstavuje ideálnu voľbu pre vašu letnú kuchyňu.
Zeleninové šaláty: Vaša letná spása
Keď sa otepľuje, naše chuťové bunky a tráviaci systém volajú po ľahšej strave. Zeleninové šaláty, doplnené o kvalitné proteíny, sa stávajú nielen skvelou voľbou na večeru, ale aj sýtmym obedovým riešením. Dnes vám predstavíme recept, ktorý si rýchlo obľúbite – zeleninový šalát s kuracím mäsom.
Tento šalát je dokonalou kombináciou chrumkavej zeleniny a šťavnatého kuracieho mäsa, čím vytvára ideálnu rovnováhu chutí a textúr. Nebojte sa experimentovať a pridať do šalátu aj iné zdroje bielkovín, ako je tofu alebo rozmanité druhy syrov. Okrem klasických ingrediencií ako sú listová zelenina, paradajky, uhorky, môžete pridať aj avokádo alebo semienka, ktoré šalát obohatia o zdravé tuky a dodajú mu výnimočnú chuť.
Recept: Zeleninový šalát s kuracím mäsom
Vďaka svojej univerzálnosti sa zeleninové šaláty stávajú perfektnou volbou pre každú príležitosť. Či už hľadáte ľahkú večeru alebo chcete na obed ponúknuť niečo svieže, tento šalát s kuracím mäsom je tou správnou voľbou. Vyskúšajte a presvedčte sa, že zdravé stravovanie môže byť aj neodolateľne chutné.
Zeleninový šalát s kuracím mäsom
Počet porcií: 4
Budete potrebovať na šalát
1 kuracie prsia
- 4 hrubšie plátky anglickej slaniny
- 1 avokádo
- 1 rímsky šalát
- 1 šálka valeriány
- 200 g fazule (z konzervy, prepláchnutá)
- 150 g kukurice (z konzervy, prepláchnutá)
- 20 cherry paradajka
Na dresing
- 50 g kyslej smotany
- 50 g bieleho jogurtu
- soľ
- korenie
- 100 ml olivového oleja
- citrónová šťava
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica medu
Postup prípravy:
Najprv si pripravte dresing – a to tak, že zmiešate všetky potrebné suroviny.
Teraz si nakrájajte kuracie mäso na tenké plátky. Tie osoľte, okoreňte a opečte na panvici. Slaninu pokrájajte na prúžky a tiež ich opečte. Ak chcete, aby bol šalát výdatnejší, nakrájajte aj žemľu na kocky a pridajte ju k slanine. Oboje opečte dozlatista.
Teraz si nakrájajte avokádo na kocky, pokvapkajte ho citrónovou šťavou. Do misy dajte listy šalátu, na ne fazuľa a kukuricu. Pridajte paradajky rozdelené napoly, malé kúsky cibule a avokádo. Šalát zľahka premiešajte. Prelejte ho dresingom. Hore pokladajte plátky kuracieho mäsa. Nakoniec posypte slaninou dresingom.