Zdravotné benefity tresky polak. Prečo by ste ho mali jesť pravidelne?

Zdieľať
treska polak
Zdravotné benefity tresky polak. Prečo by ste ho mali jesť pravidelne? Foto: depositphotos.com

Treska polak je možno jednou z najpodceňovanejších rýb v našich supermarketoch, avšak jeho zdravotné benefity sú nesmierne bohaté. Odborníci odporúčajú pravidelnú konzumáciu tejto ryby, ktorá môže pozitívne ovplyvniť vaše srdce, mozog, hmotnosť aj celkovú kondíciu organizmu. Prečítajte si, prečo by ste mali zaradiť polaka do svojho jedálnička a aké výhody vám to prinesie.

Podporuje zdravie srdca

Štúdie ukazujú, že treska polak obsahuje proteínové hydrolyzáty, ktoré pomáhajú znižovať hladinu „zlého“ cholesterolu v krvi. Vďaka tomu môže pravidelná konzumácia polaka prispieť k prevencii aterosklerózy, čo je ochorenie tepien spôsobené zápalom. Polak je tiež bohatý na omega-3 mastné kyseliny, ktoré podporujú správnu funkciu kardiovaskulárneho systému a spevňujú steny ciev.

treska
Zdravotné benefity tresky polak. Prečo by ste ho mali jesť pravidelne? Foto: www.freepik.com

Podporuje zdravie mozgu

Polak je bohatý na vitamín B6, ktorý hrá kľúčovú úlohu pri regulácii mentálnych funkcií. Tento vitamín pomáha predchádzať vzniku Alzheimerovej choroby a iných foriem demencie. Pravidelná konzumácia polaka môže tiež zmierniť bolesti hlavy, zlepšiť náladu a znížiť hladinu stresu a agresie. Okrem toho, vitamín B3 (niacín), ktorý sa tiež nachádza v polaku, pomáha spomaliť kognitívny úpadok, ktorý prichádza s vekom.

Pomáha pri chudnutí

Polak je ideálnou voľbou pre tých, ktorí sa snažia schudnúť. Táto ryba je bohatá na bielkoviny a neobsahuje sacharidy, čo prispieva k zníženiu telesného tuku bez ovplyvnenia svalovej hmoty. Navyše, omega-3 kyseliny v polaku podporujú metabolizmus, čo urýchľuje proces chudnutia.

Znižuje zápaly v tele

Ak sa snažíte predchádzať zápalovým procesom alebo ich zmierniť, zaradenie polaka do vášho jedálnička je skvelým riešením. Polynezasytené omega-3 kyseliny prispievajú k zlepšeniu celkového metabolického stavu a znižujú zápaly u ľudí s hypertenziou alebo cukrovkou.

treska
Zdravotné benefity tresky polak. Prečo by ste ho mali jesť pravidelne? Foto: www.freepik.com

Zlepšuje stav pokožky a vlasov

Zdravie našich vlasov, nechtov a pokožky závisí od dostatočného prísunu bielkovín a vitamínu A, ktoré môžete získať konzumáciou polaka. Pravidelným zaraďovaním tejto ryby do svojho jedálnička môžete podporiť mladistvý vzhľad pokožky, zlepšiť jej regeneračné schopnosti, zvýšiť tvorbu kolagénu, spevniť nechty a urýchliť rast vlasov.

Pre maximálny úžitok z tejto morskej superpotraviny odporúčame kupovať aljašského polaka, ktorý podľa vedcov obsahuje najviac potrebných živín pre naše telo. Polaka môžete pripraviť rôznymi spôsobmi – od pečenia až po vyprážanie na panvici. Zdravotné benefity tresky polak. Prečo by ste ho mali jesť pravidelne?

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané