Objavte nové možnosti varenia tradičných jedál! Či už sú to ryby, knedle, koláče alebo obľúbené vepřo-knedlo-zelí, prinášame vám inšpiráciu, ako týmto klasickým receptom vdýchnuť nový život. Zdravé variácie a moderné metódy prípravy môžu obnoviť vašu lásku k jedlám, na ktoré nedáte dopustiť.
Ryby, knedlíky, koláče a obľúbené vepřo-knedlo-zelí patria medzi tradičné a veľmi obľúbené jedlá. Zamýšľate sa, ako ich urobiť ešte zaujímavejšími a znovu si ich obľúbiť? Prekvapte svojich blízkych a vytvorte moderné verzie klasických receptov, ktoré nie len skvele chutia, ale sú aj zdravšie.
V súčasnosti mnohí ľudia prechádzajú na vegetariánstvo alebo veganstvo a vyhýbajú sa mäsu, mlieku či iným tradičným ingredienciám, avšak nechcú sa vzdať jedál, ku ktorým majú citový vzťah. Našťastie, dnes už nemusíte robiť kompromisy. Vaše varenie môžete prispôsobiť svojim potrebám. Predstavíme vám niekoľko spôsobov, ako oživiť klasické recepty a pridať im šmrnc použitím alternatívnych ingrediencií alebo moderných techník varenia. Napríklad, skúste ryby pripraviť na pare alebo z knedlíkov vytvoriť bezlepkovú verziu. Objavte jednoduché a zdravé spôsoby, ako pripraviť obľúbené jedlá, ktoré potešia každého člena rodiny.
Zdravý lososový filet
Pokiaľ si radi pochutnávate na rybách, potom by ste mali vyskúšať tento recept. Jedná sa o moderný twist na klasické jedlo plné omega-3 mastných kyselín a proteínov. Potrebujete naň lososový filet, citrón, olivový olej, cesnak, med, sójovú omáčku a korenie.
Lososa necháte marinovať a potom 20 minút pečiete pri 190 stupňoch. Ako prílohu pripravte zeleninu, kuskus alebo ryžu. Chutné, rýchle a moderné jedlo máte hotové. Moderné poňatie tkvie v pridaní medu do omáčky, ktorý jej dodá ľahkú sladkosť. Bude tak netradične dobrá, že nebudete chcieť prestať jesť.
Tento koláč je pre každého
Výdatný pastiersky koláč zo zemiakovej kaše s mäsovou náplňou je tým typom jedla, ktorého urobíte väčšie množstvo, ale veľmi rýchlo zasýti. Navyše ho vynechajú vegetariáni a vegáni. Vďaka novým nápadom na klasické recepty si dnes pripravíte jeho ľahší vegánsky variant.
Mäso jednoducho vymeníte za nutričnejšiu a lacnejšiu šošovicu a plno zeleniny s bylinkami. V nádobe na pečenie túto vrstvu zalejete zemiakovou kašou a pečiete hodinu na 220 stupňov. Garantujeme, že sa po takom jedle len zapráši.
Vepřo-knedlo-zelí, ktoré vás nevyčerpá
Veľmi rozšírenou a obľúbenou sa stala ázijská kuchyňa. Pokiaľ si ani vy nedokážete predstaviť týždeň bez Ázie, musíte vyskúšať tento slaný recept. Príprava je jednoduchá a pomerne rýchla, ale vaši hostia sa budú len olizovať.
Mäso naložíte v kokosovej vode aspoň deň pred varením a pomaly ho niekoľko hodín necháte skaramelizovať. Medzitým si pripravíte Bao Bun, čínsku knedľu, do ktorej mäso potom zabalíte. Takže z knedle vytvorte skôr vrecko. Nesmie chýbať kapusta s chilli a sezamom.
Po uvarení knedľu naplňte všetkými ingredienciami, pridajte pár orechov a šalát a môžete prestierať. Vzhľadovo môže toto jedlo pripomínať burger, ale je to jeho zdravší variant.