Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zbystrite! Čo sa stane s Vaším telom, keď zjete banán s tmavými škvrnami?

reklama:
Zbystrite! Čo sa stane s vaším telom, keď zjete banán s tmavými škvrnami?
Zbystrite! Čo sa stane s vaším telom, keď zjete banán s tmavými škvrnami?www.gettyimages.com

Tiež milujete banány? Potom sa Vám už určite stalo, že ste si dali prezretý banán, ktorý na sebe už mal tmavé škvrny. Čo to pre nás znamená a aký je rozdiel medzi konzumáciou štandardne zrelého banánu a toho prezretého? Budete sa diviť…

Tým, ako banán zreje, mení sa jeho obsah. Asi ste už počuli, že zrelé banány obsahujú viac cukru ako tie nezrelé. Je to pravda.

Mimo to sa v nich ale tiež zvyšuje obsah antioxidantov, ktoré dokážu brániť Vaše bunky pred voľnými radikálmi, spomaliť starnutie a znížiť riziko ochorenia srdca a infarktu.

Tým to ale ani zďaleka nekončí. Banány s tmavými škvrnami šupky produkujú navyše látku zvanú TNF – je možné ju preložiť ako “tumor nekrotizujúci faktor”. O čo ide? Táto látka dokáže bojovať proti rakovinotvorným bunkám a významne sa podieľa na posilnenie nášho imunitného systému. Súčasne bolo tiež dokázané, že zvyšujú tvorbu bielych krviniek.

Ak teda v obchode na tieto prezreté banány narazíte, nemusíte sa ich už báť. Tieto banány sú niekoľkonásobne zdravšie, než tie čisto žlté či zelenkasté.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

66041617_10214129279537987_1873331762327715840_n.jpg
Autor Dátum 16. decembra 2020

K téme

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.