Zbystrite! Čo sa stane s Vaším telom, keď zjete banán s tmavými škvrnami?

Zdieľať
Zbystrite! Čo sa stane s vaším telom, keď zjete banán s tmavými škvrnami?
Zbystrite! Čo sa stane s vaším telom, keď zjete banán s tmavými škvrnami? www.gettyimages.com

Tiež milujete banány? Potom sa Vám už určite stalo, že ste si dali prezretý banán, ktorý na sebe už mal tmavé škvrny. Čo to pre nás znamená a aký je rozdiel medzi konzumáciou štandardne zrelého banánu a toho prezretého? Budete sa diviť…

Tým, ako banán zreje, mení sa jeho obsah. Asi ste už počuli, že zrelé banány obsahujú viac cukru ako tie nezrelé. Je to pravda.

Mimo to sa v nich ale tiež zvyšuje obsah antioxidantov, ktoré dokážu brániť Vaše bunky pred voľnými radikálmi, spomaliť starnutie a znížiť riziko ochorenia srdca a infarktu.

Tým to ale ani zďaleka nekončí. Banány s tmavými škvrnami šupky produkujú navyše látku zvanú TNF – je možné ju preložiť ako “tumor nekrotizujúci faktor”. O čo ide? Táto látka dokáže bojovať proti rakovinotvorným bunkám a významne sa podieľa na posilnenie nášho imunitného systému. Súčasne bolo tiež dokázané, že zvyšujú tvorbu bielych krviniek.

Ak teda v obchode na tieto prezreté banány narazíte, nemusíte sa ich už báť. Tieto banány sú niekoľkonásobne zdravšie, než tie čisto žlté či zelenkasté.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané