Zázvorový čaj podľa receptu starej korenárky: Čistí pečeň, ničí rakovinové bunky a rozpúšťa obličkové kamene!

2 / 3
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zázvorový čaj podľa receptu starej korenárky: Čistí pečeň, ničí rakovinové bunky a rozpúšťa obličkové kamene!

reklama:

Pitie zázvorového čaju by sa tak malo stať každodenným rituálom, pri bežnom zaťažení zdravie je optimálna jednu šálku denne.

Ako si pripraviť zázvorový čaj

Správne zloženie a postup prípravy zázvorového čaju je však veľmi dôležitý. Pokiaľ si zázvorový čaj objednáte v reštaurácii, dostanete väčšinou iba nahrubo nakrájaný koreň zaliaty horúcou vodou. Takto upravený zázvor síce nie je úplne bez účinku, ale samotný výluh nedosahuje potrebných kvalít na uvedené účely. Správne pripravený šálku zázvorového čaju by mal obsahovať:

  • nastrúhaný zázvor (aspoň 5 g)
  • kurkumu (v približne rovnakom množstve ako zázvor)
  • med a mlieko (najlepšie kokosové) na dochutenie
  • vodu podľa objemu hrnčeka

Čaj by mal prejsť niekoľkými minútovým varom, nestačí teda dať ingrediencie do šálky a zaliať vriacou vodou. Minimálna doba varenia zázvoru s kurkumou je 10 minút na miernom ohni, potom by do vývaru malo byť pridané mlieku. Medom dochucujte až po čiastočnom vychladení (inak sa z neho stratí potrebné živiny). Ideálne je potom skonzumovať všetko vrátane rozvařeného zázvoru.

reklama:

K téme

Najčítanejšie za 24 hodín

Najčítanejšie za 24 hodín

66041617_10214129279537987_1873331762327715840_n.jpg
Autor Dátum 29. júla 2020

K téme

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.