Zázračný trik na ošúpanie varených zemiakov, o ktorom ste nevedeli

Zdieľať
šúpanie varených zemiakov
Zázračný trik na ošúpanie varených zemiakov, o ktorom ste nevedeli Foto: depositphotos.com

Ako rýchlo ošúpať varený zemiak? Máme pre vás geniálny trik, ktorý zaberie len pár sekúnd a ochráni vaše prsty pred popáleninami. Prečítajte si náš návod a už nikdy nebudete tráviť hodiny ošupovaním horúcich zemiakov!

Ako rýchlo a jednoducho ošúpať varený zemiak?

Nikto nemá rád ošupovanie práve uvarených zemiakov. Nielenže to trvá pomerne dlho, ale zároveň je ľahké si pri tom popáliť prsty. Avšak, existuje jeden trik, ktorý vám pomôže ošúpať zemiaky za pár sekúnd a vaše prsty zostanú neporušené!

Keď vyskúšate tento geniálny spôsob, budete ho používať stále! Varené zemiaky sú neoddeliteľnou súčasťou mnohých jedál a šalátov, takže tento trik sa vám určite hodí.

zemiaky
Zázračný trik na ošúpanie varených zemiakov, o ktorom ste nevedeli Foto: depositphotos.com

Ako na to?

  1. Pred varením – Urobte pozdĺžny rez okolo celého zemiaka. Dôležité je, aby šupka bola úplne prerezaná od začiatku až po koniec.
  2. Varenie – Začnite variť zemiaky. Minútu pred dovarením si pripravte hlbokú misu naplnenú ľadovou vodou.
  3. Ochladenie – Zemiaky nevyťahujte z hrnca. Zoberte jeden zemiak a ponorte ho do ľadovej vody. Počkajte 10 sekúnd.
  4. Ošupovanie – Teraz môžete vychladnutý zemiak vybrať. Chyťte ho za kraje tak, aby línia rezu bola v strede, a stlačte. Šupka sa ľahko zosunie, bez toho aby ste si popálili prsty.

Tento neobvyklý a veľmi rýchly spôsob ošupovania zemiakov sa vám v domácnosti určite zíde. Keď prídu vianočné sviatky a budete pripravovať šalát, spomeňte si na tento užitočný tip.

Zdroj: takprosto.cc

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané