Vôňa čerstvo upečeného závinu, je niečo, čo dokáže očariť každého milovníka domáceho pečenia. Čo by ste povedali, že príprava dokonalého cesta na závin je jednoduchšia, ako ste si mysleli? Zabudnite na lístkové cesto kupované z obchod. Zistite tajomstvo domáceho závinu, keď sa pečenie odovzdávalo z generácie na generáciu.
Na domáce lístkové cesto potrebujete:
- 350 g hladkej múky
- 1 veľké vajcia
- 4 lyžice oleja
- 1/4 lyžičky soli
- 1 lyžicu octu alebo citrónovej šťavy
- pohár vlažnej vody
Príprava:
- Ďalej potrebujeme asi 150 g rozpusteného masla na potretie a vymazanie formy.
- 125 až 200 ml mlieka alebo smotany na šľahanie, ktorými závin zalejeme pred pečením.
- Pečieme 35 až 40 minút.
- Závin môžme plniť sladkou alebo slanou náplňou, čo nám najviac chutí.
A teraz už viete, ako si pripravíte cesto na závin, ktoré bude krehké, plné chuti a lásky. Vaši blízki ocenia vašu snahu a môžete si byť istí, že ste im ponúkli to najlepšie, čo môžete.