Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Z týchto potravín vám môžu napuchnúť oči

reklama:

Vstávate každé ráno s vačkami pod očami aj keď máte dostatok spánku?

Nesolíte príliš a ani pitný režim nezanedbávate? Na vine môžu byť aj niektoré potraviny.

Swollen eye health advice beauty tips.jpg

Paradajky

V paradajkách nájdeme látku zvanú solanín. Práve tá môže byť zodpovedná za zápaly a opuchy. Najviac solanínu sa nachádza v nezrelých či úplne zelených paradajkách, tie preto radšej nekonzumujte vôbec.

Hydrotomato.jpg

Baklažán

Rovnako ako paradajky, aj táto zelenina obsahuje solanín. Hoci nie je vedecky dokázaný priamy vplyv na možný opuch očí, skúste túto zeleninu zo svojho jedálnička vysadiť a počkať, či sa zmena na vašich napuchnutých očiach prejaví.

Jedlo z rýchleho občerstvenia

Veľa soli sa skrýva v jedle a potravinách, ktoré si kupujeme. Denná dávka soli pre dospelého človeka je 5 gramov, pričom z jedla vo fast foode ich do seba môžeme na jeden záťah natlačiť až 2 gramy.

Potraviny v plechovkách

Fazuľa či cícer sú veľmi zdravé. Ak sú však konzervované v plechovkách, je v nich aj veľa nadbytočnej soli. Predtým, než strukoviny použijete, poriadne ich prepláchnite.

15 black beans.jpg

Lepok

Niekedy môže opuch a vädnutie spôsobovať intolerancia na lepok. Skúste otestovať, ako bude vaše telo reagovať, ak ho zo svojej stravy vysadíte.

Mliečne výrobky

Rovnako ako v prípade lepku, môže byť príčinou opuchnutých očí aj alergia na laktózu.

6492348_458.jpg

Cukor

Cukor je jednou z hlavných potravín, ktoré môžu vyvolávať v tele zápal. Skúste vymeniť sladkosti a zákusky za ovocie

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 1. marca 2018

Podobné články

Odporúčame

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Zavrieť

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...