Aperol je často spájaný s letom a teplým počasím, ale existuje aj jeho zimná verzia. Vychutnajte si tento teplý nápoj a nechajte sa uniesť kombináciou horkosti, sladkosti a citrusovej sviežosti.
Ingrediencie pre:
1 hrnček
60 ml aperolu
120 ml horúcej vody
100 ml suchého bieleho vína
1 lyžička citrónovej šťavy
50 ml pomarančového džúsu
1 lyžička medu
1 ks bio pomaranč
Hľadáte ideálny nápoj na chladné zimné večery? Skúste horúci aperol. Jeho príjemná horkastá chuť vylepšená o citrusový nádych vás zaiste dostane. Hrnček alebo pohárik, v ktorom budete nápoj piť, vopred zahrejte alebo vypláchnite horúcou vodou. Vďaka tomu zostane aperol dlhšie teplý.
01.
Vodu a víno ohrejte v hrnci, ale nenechajte prejsť varom. Zmes prelejte do zahriateho pohára.
02.
Pridajte med (môžete ho nahradiť iným sladidlom, napríklad javorovým sirupom), citrónovú šťavu, pomarančový džús a premiešajte.
03.
Nápoj ozdobte plátkami pomaranča, môžete ešte pridať škoricu alebo klinčeky a ihneď podávajte.
Zdroj: www.prozeny.cz