Super sirup, ktorý vám zaberie pár minút prípravy.
Čo budete potrebovať?
čerstvo natrhané púpavové kvety
čerstvo natrhané listy skorocelu kopijovitého
(množstvo je podľa veľkosti nádoby)
trstinový cukor
bio citrón
Do nádoby vsypeme hrsť skorocelových listov a hrsť púpavových kvetov. Preložíme plátkami citróna a zasypeme vrstvou cukru. Pokračujeme ďalšou vrstvou, a potom stále rovnako, až je fľaša plná. Poslednou vrstvou musí byť cukor. Nádobu uzavrieme a necháme stáť 14 dní v chlade. Ak počas tejto doby vrstva zľahne, je možné ju doplniť. Vždy je ale treba, aby na povrchu bola vrstva cukru. Po 14 dňoch by sa mala v nádobe vytvoriť tekutina. Tú scedíme, rozlejeme do pripravených menších uzatvárateľných pohárov a skladujeme v chladničke.