Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vyhrajte nad škvrnami!

reklama:

Všetky tieto škvrny majú niečo spoločné – na prvý pohľad vyzerajú, že už nepôjdu z daných vecí vyprať.

Ale skúste tieto rady ako sa ich zbaviť:

  • Mastný fľak posypte detským zásypom a prežehlite cez mokrú handru.
  • Škvrny od červeného ovocia polievajte v umývadle horúcou vodou, kým nezmiznú.
  • Môžete tiež odev namočiť na 3 hodiny do mlieka a potom vyprať. Dočistiť škvrnu môžete kyselinou citrónovou zmiešanú s vodou v pomere 1: 2

Udalenie svezhih pyaten ot fruktov i yagod.jpg

  • Škvrny od červeného vína odstránite tak, že na ne položíte navlhčený chlieb, necháte pol hodiny pôsobiť a potom vyperiete. Môžete tiež vyskúšať 30% peroxid vodíka.
  • Škvrny od čokolády vyčistíte z odevu citrónovou šťavou.
  • Škvrny od kávy odstránite roztokom priehľadného druhu alkoholu a vody.

Landscape 1438013889 coffee stain buster.jpg

  • Škvrny od kolies polievajte striedavo horúcou a studenou vodou, kým nezmiznú.
  • Odev, na ktorý sa nalepila žuvačka, vložte na 2 hodiny do mrazničky. Po vybratí žuvačku ľahko odstránite. Ak na odeve zostane fľak, dočistite ho benzínom.
  • Škvrny od špekáčikov potrite čo najskôr rozkrojeným surovým zemiakom a potom vyperte. Môžete tiež pokvapkať jarou a vyprať.

Remove oil stains with baking soda step 20.jpg

  • Na pokvapkané miesto voskom zo sviečky položte savý papier zo školského zošita a žehličkou niekoľkokrát prežehlite.
  • Škvrny od červenej repy alebo červenej kapusty potierajte 5% roztokom čpavku s vodou na čistej podložke, ktorú vymieňajte. Nakoniec potrite suchým mydlom a vyperte.
Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 16. marca 2017

Podobné články

Odporúčame

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Zavrieť

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...