Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Výhody medu pre našu pleť

reklama:

Ošetrenie pleti medom je bezpečné a môžete si ním čistiť pleť bez vedľajších účinkov aj dlhšiu dobu.

Honey.jpg

Keď zmiešate med s vodou, prírodné enzými v mede reagujú a fungujú ako mierne antiseptikum, takže med slúži ako perfektný prírodný tvárový odličovač. Med hydratuje, čo zamedzuje suchej pokožke a tvorbe šupiniek.

Medová maska sa môže použiť na liečbu rôznych ochorení kože.

Pripravte si medový peeling:

Zmiešajte 1 polievkovú lyžicu medu s 2 lyžicami jemne mletých mandlí s ½ lyžičky citrónovej šťavy.

Použite tento mix jemne na tvár, potom opláchnite teplou vodou.

Lemon honey .jpg

Účinky medu na pleť a pokožku

Hodnota pH medu je veľmi blízka prirodzenému pH pokožky. Mnoho tradičných čistiacich prostriedkov pokožky sú kyslejšie, čo môže narušiť prirodzenú rovnováhu na koži, ktorá vedie k podráždeniu a infekcii.

Antioxidačné vlastnosti medu môžu chrániť pokožku pred slnečným poškodením spôsobeným škodlivým ultrafialovým slnečným žiarením. Med je silný antimikrobiálny čistič a znižuje rast baktérií na koži. Je cenenou súčasťou mnohých domácich receptov starostlivosti o pleť. Používa sa na zvlhčenie aj liečbu akné. Pred aplikáciou medu na tvár si pleť navlhčite teplou vodou.

3149ac30 29fa 0131 fd5f 4a1a666d50d1.jpg

Na medovú masku potrebujete:

  • 3 lyžice medu
  • 1 1/2 lyžice škorice
  • lyžicu citrónovej šťavy

Naneste na pokožku končekmi prstov, nechajte pôsobiť 15 minút. Opláchnite tvár dôkladne vodou. Medovú masku skladujte v chladničke, v uzavretej nádobe po dobu jedného týždňa.

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 2. januára 2017

Podobné články

Odporúčame

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Zavrieť

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...