Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vyhadzujete kôstku z avokáda? Nerobte to!

reklama:

Mnohokrát si neuvedomujeme, že rôzne časti ovocia, ktoré zvyčajne odhodíme, sa môžu ďalej používať.

Avocado seed.jpg

Čo obsahuje Avokádo

Kôstka avokáda totiž obsahuje až 65% aminokyselín nachádzajúcich sa v celom plode

Kôstka avokáda obsahuje látky s veľmi silnými protizápalovými účinkami. Je tak vhodným doplnkom stravy u ľudí trpiacich na reumu, artritídu či iné zápalové ochorenia kĺbov.

Zdravotné prínosy kôstky avokáda

Podporuje imunitný systém, prevenciu civilizačných ochorení
Chráni a podporuje dobrý stav buniek
Prevencia niektorých typov rakoviny
Antiseptické a detoxikačné účinky
Čistí srdce a krvné cievy
Eliminuje vysoký cholesterol a krvný tlak
Prevencia kardiovaskulárnych ochorení
Zlepšuje kvalitu pokožky, vlasov a nechtov
Podporuje trávenie a pravidelnú stolicu
Čistí celý tráviaci trakt
Podporuje metabolizmus
Odstraňuje bolesti brucha
Odstráni dnu a reumu

Tuk z avokáda sa v tele neukladá, ale zabezpečuje efektívne spaľovanie kalórií a tiež vás po jedle zasýti, takže nemáte potrebu sa prejedať.

Stačí keď ju na strúhadle nastrúhate (podobne ako muškátový oriešok) a potom ju pridáte do šalátu, smoothies nápojov,  ovocia či zeleniny alebo tam, kde sa Vám bude hodiť.

Postrúhaním na menšie kúsky zjednodušíte ich dokonalé strávenie a zlepšíte absorpciu všetkých výživných látok.

V prípade varených pokrmov, kôstky pridajte až po uvarení jedla, aby sa v ňom vplyvom tepla neznehodnotili niektoré prospešné látky.

 

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 19. septembra 2017

Podobné články

Odporúčame

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Zavrieť

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...