Vyhadzujete kôstku z avokáda? Nerobte to!

Zdieľať
Avocado seed.jpg

Tak ako avokádo samotné tak aj jeho kôstka je zdraviu prospešná

Mnohokrát si neuvedomujeme, že rôzne časti ovocia, ktoré zvyčajne odhodíme, sa môžu ďalej používať.

Fb 14.jpg

Čo obsahuje Avokádo

Kôstka avokáda totiž obsahuje až 65% aminokyselín nachádzajúcich sa v celom plode

Kôstka avokáda obsahuje látky s veľmi silnými protizápalovými účinkami. Je tak vhodným doplnkom stravy u ľudí trpiacich na reumu, artritídu či iné zápalové ochorenia kĺbov.

Zdravotné prínosy kôstky avokáda

Podporuje imunitný systém, prevenciu civilizačných ochorení
Chráni a podporuje dobrý stav buniek
Prevencia niektorých typov rakoviny
Antiseptické a detoxikačné účinky
Čistí srdce a krvné cievy
Eliminuje vysoký cholesterol a krvný tlak
Prevencia kardiovaskulárnych ochorení
Zlepšuje kvalitu pokožky, vlasov a nechtov
Podporuje trávenie a pravidelnú stolicu
Čistí celý tráviaci trakt
Podporuje metabolizmus
Odstraňuje bolesti brucha
Odstráni dnu a reumu

Tuk z avokáda sa v tele neukladá, ale zabezpečuje efektívne spaľovanie kalórií a tiež vás po jedle zasýti, takže nemáte potrebu sa prejedať.

Stačí keď ju na strúhadle nastrúhate (podobne ako muškátový oriešok) a potom ju pridáte do šalátu, smoothies nápojov,  ovocia či zeleniny alebo tam, kde sa Vám bude hodiť.

Postrúhaním na menšie kúsky zjednodušíte ich dokonalé strávenie a zlepšíte absorpciu všetkých výživných látok.

V prípade varených pokrmov, kôstky pridajte až po uvarení jedla, aby sa v ňom vplyvom tepla neznehodnotili niektoré prospešné látky.

Avocado seed.jpg
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané