Nesolíte príliš a ani pitný režim nezanedbávate? Na vine môžu byť aj niektoré potraviny.
Paradajky
V paradajkách nájdeme látku zvanú solanín. Práve tá môže byť zodpovedná za zápaly a opuchy. Najviac solanínu sa nachádza v nezrelých či úplne zelených paradajkách, tie preto radšej nekonzumujte vôbec.
Baklažán
Rovnako ako paradajky, aj táto zelenina obsahuje solanín. Hoci nie je vedecky dokázaný priamy vplyv na možný opuch očí, skúste túto zeleninu zo svojho jedálnička vysadiť a počkať, či sa zmena na vašich napuchnutých očiach prejaví.
Jedlo z rýchleho občerstvenia
Veľa soli sa skrýva v jedle a potravinách, ktoré si kupujeme. Denná dávka soli pre dospelého človeka je 5 gramov, pričom z jedla vo fast foode ich do seba môžeme na jeden záťah natlačiť až 2 gramy.
Potraviny v plechovkách
Fazuľa či cícer sú veľmi zdravé. Ak sú však konzervované v plechovkách, je v nich aj veľa nadbytočnej soli. Predtým, než strukoviny použijete, poriadne ich prepláchnite.
Lepok
Niekedy môže opuch a vädnutie spôsobovať intolerancia na lepok. Skúste otestovať, ako bude vaše telo reagovať, ak ho zo svojej stravy vysadíte.
Mliečne výrobky
Rovnako ako v prípade lepku, môže byť príčinou opuchnutých očí aj alergia na laktózu.
Cukor
Cukor je jednou z hlavných potravín, ktoré môžu vyvolávať v tele zápal. Skúste vymeniť sladkosti a zákusky za ovocie