Určite sa vám už stalo to, že ste si kúpili víno a keď ste ho ochutnali, bolo kyslé. Nie každý má rád kyslú chuť a kyslé víno. Určite ho nevylievajte, táto situácia sa ľahko zachrániť. Ako? Pridaním sódy bikarbóny do vína. Áno, dobre čítate. Pridajte sódu bikarbónu do vína a chuť sa zlepší. Nie je to jediný dôvod, prečo sa táto látka prilieva do alkoholického nápoja.
Viete, prečo by ste mali pridávať sódu do vína?
Stane sa že pri kúpe si pomýlite výbere vína a potom bolo kyslé. Budete potreboval štvrť lyžičky sódy bikarbóny, to bude stačiť na zníženie kyslosti 1 litra vína a jeho chuť bude potom lepšia. Nikdy nepridávajte viac sódy bikarbóny do vína. Chuť vína môžete pokaziť.
Sóda bikarbóna taktiež pomáha kontrolovať, či je nápoj pravý alebo falošný. Ak chcete zistiť pravosť, zoberte si čistý pohár, nalejte do neho trochu vína, pridajte 1 lyžičku. sódy bikarbóny a všetko premiešajte. Ak sa nápoj na modro, tak je pravý, prirodzený. Ale čo keď víno zmení farbu? Znamená to, že víno je falošné.
Alebo môžte vyskúšať ešte jeden trik. Ak máte veľmi kyslé víno, nepridávajte sódu, ale vyrobte si aromatické varené víno.
Alebo si uvarte víno s cukrom a pomarančom. Nezabudnite na škoricu, klinčeky, kardamón, zázvor, badián a muškátový oriešok, ktoré dodajú vášmu víno skvelú chuť.
Zdroj: sovkusom.ru