Viete prečo psy dávajú hlavu na jednu stranu?

Zdieľať
Viete prečo psy dávajú hlavu na jednu stranu?
Viete prečo psy dávajú hlavu na jednu stranu? Foto: depositphotos.com

Každý kto má doma psa, tak si toho určite všimol. Prekvapuje Vás, že pes niekedy dáva hlavu na jednu stranu? Áno, presne toto psi občas robia a vedci vraj teraz prišli na to, prečo to tak je a čo za tým vlastne je. V prípade, že na svojho psa hovoríte a váš pes má hlavu natočenú k jednej strane, tak je to v podstate dobré znamenie, lebo vás pes vníma a vaša konverzácia ho veľmi zaujíma.

Pes zbystruje pozornosť

To že vás pes pozorne počúva má svoje dôvody napríklad v tom, že očakáva jedlo alebo chce s vami tráviť čas. Rovnaké gesto s naklonenou hlavou robí pes v prípade, že vás chce podporiť a dať vám najavo, že je tu s vami. Teda až Váš pes bude dávať hlavu na stranu, tak už viete čo potrebuje.

Viete prečo psy dávajú hlavu na jednu stranu?
Viete prečo psy dávajú hlavu na jednu stranu? Foto: www.gettyimages.com

Skutočne, každý milovník psov sa stretol s týmto roztomilým gestom. Teraz, keď vieme, že nakláňanie hlavy môže byť prejavom záujmu a pozornosti, môžeme ešte viac oceniť našu komunikáciu s týmito štvornohými spoločníkmi. Nezabudnite, že každá interakcia s vaším psom posilňuje váš vzťah a dodáva hlbšiu hodnotu vašemu spoločnému životu. Toto gesto je dôkazom, že vaša prítomnosť a vaše slová sú pre vášho psa dôležité. Podelte sa o tieto poznatky s ostatnými milovníkmi psov a nechajte ich vedieť, že aj tie najmenšie gestá môžu mať veľký význam. A nezabudnite, že práve v takýchto jednoduchých momentoch tkvie krása vzťahu medzi človekom a jeho psím spoločníkom. Vytvárajte nezabudnuteľné spomienky spolu, každý deň.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčané