Viete, ako správe mraziť ovocie? Čo potrebujete vedieť?

Zdieľať
mrazené ovocie
Viete, ako správe mraziť ovocie? Čo potrebujete vedieť? Foto: www.freepik.com

Určite to nie je ľahké mraziť bobuľovité ovocie. Pomyslíte si že stačí ho umyť, osušiť a dať do sáčku a vhodiť ho do mrazničky.. a že je hotovo? Mýlite sa. Naučte sa mraziť rôzne bobule a spravte si zásoby na zimu na vaše obľúbené koláče.

Ak sa rozhodnete mraziť bobule, mali by byť čerstvé. Dajte si pozor aby neboli až moc prezreté, také ovocie stratí svoj tvar.

Najlepšia teplota v mrazničke je od –18 °C do –23 °C. Ovocie môže byť skladované takmer rok. Namiesto sáčkov môžete použiť aj formy na mrazenie.

maliny
Viete, ako správe mraziť ovocie? Čo potrebujete vedieť? Foto: www.freepik.com

Bobule vložte do vrecka do obdĺžnikového podnosu a zamrazte nech nadobudnú svoj tvar. Vrecko vyberte a vložte do mrazničky. Tak budete mať aj väčší priestor v mrazničke.

Malé porcie sa zmrazia rýchlejšie a lepšie sa skladujú. Naučte sa, že keď si už odmrazíte ovocie, už ho nedávajte opäť do mrazničky. Takže zamrazte si ovocie v takom množstve, ktoré ozaj budete potrebovať a bude vám stačiť.

jahody
Viete, ako správe mraziť ovocie? Čo potrebujete vedieť? Foto: depositphotos.com

Napríklad jahody pri mrazení rozložíme v rovnomernej vrstve do mrazničky, necháme trochu zamrznúť a potom preložíme na tácku.

Ak chcete mraziť maliny, vyberte si bobule s tmavou dužinou.Ponorte ich do roztoku kuchynskej soli na 2 minúty,aby sa z nich vyplavili larvy červov. Opláchnite ich a zamrazte.

Ríbezle sa mrazia nasucho.

ríbezle
Viete, ako správe mraziť ovocie? Čo potrebujete vedieť? Foto: depositphotos.com

A ako zamraziť egreše? Posypte ich cukrom, ako sa roztopí, egreše absorbujú sirup a nebudú kyslé.

Zdroj: takprosto.cc

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané