Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Viete, aká zelenina výrazne zhoršuje zápach potu v podpazuší?

reklama:

Niektorí ľudia sa môžu potiť celý deň a nepáchnu vôbec.

Niekto je ale cítiť na metre ďaleko, hoci sa spotí len pár minút po tom, čo vyšiel zo sprchy.

Zápach potu v podpazuší je ovplyvnený radom faktorov – gény, pohlavím, rasou, vekom, zdravotným stavom, konzumáciou potravín a nápojov.

Zatiaľ čo niektoré faktory ovplyvniť nedá, skladbu stravy áno.

Britskí dermatológovia varujú osoby s nepríjemne páchnucim potem, aby si dali pozor na paradajky.

Plody týchto rastlín zápach potu výrazne ovplyvňujú.

Bohužiaľ negatívne.

red tomato meteorite

Hoci sú paradajky zdrojom veľmi cenného antioxidantu lykopénu,

ktorý chráni telo pred rakovinou a radom ďalších chorôb, obsahuje táto ľuľkovitú rastlina tiež terpény, ktoré veľmi ťažko páchnu.

Dostávajú sa do tela a vylučujú s potom.

Doktor Charles Stewart z Veľkej Británie opísal experiment s pacientom, ktorý trpel silným zápachom z podpazušia.

Hoci sa denne umýval, jeho podpazušia ihneď produkovalo nepríjemný puch.

Stewart si ale všimol, že niekedy je to horšie.

Hlavne v lete, keď dotyčný konzumoval veľa paradajok.

Tak mu odporučil, aby ich prestal jesť úplne.

A po niekoľkých týždňoch zápach v potu z podpazušia výrazne zoslabol.

Keď začal jesť štyri paradajky denne, zápach sa vrátil.

zdroj : dama.cz

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. októbra 2015

Podobné články

Odporúčame

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Zavrieť

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies