Veľa ľudí používa toto každý deň. Len málokto vie, ako je zdraviu škodlivý

Zdieľať
Bujón
Veľa ľudí používa toto každý deň. Len málokto vie, ako je zdraviu škodlivý Foto: www.gettyimages.com

Veľa ľudí používa bujónové kocky takmer každý deň, bez toho aby si uvedomovali, ako sú tieto výrobky škodlivé pre naše zdravie. Mnoho ľudí, keď sa dozvie o ich negatívnom vplyve na zdravie, ich prestane používať alebo začnú aspoň hľadať náhradu, aspoň tak by sa po tomto prečítaní mali zachovať. Bujónové kocky môžu prispieť k výskytu mnohých chorôb, znížiť plodnosť alebo zničiť žalúdok.

Látky v nich obsiahnuté nie sú naším telom dobre prijímané, hoci pokrmy vďaka nim získavajú oveľa lepšiu chuť. Príslušné výrobky sú skutočnými zdrojmi chémie. Je ťažké uveriť, koľko škodlivých látok obsahuje táto malá kocka. Každý, kto sa chce starať o svoje zdravie, sa musí čo najskôr bujónov vzdať.

Vysoký krvný tlak, mŕtvica, srdcový infarkt, obličkové kamene, osteoporóza, rakovina žalúdka, obezita, astma a demencia, to všetko môžu tieto malé kocky spôsobiť. Okrem soli v kocke nájdeme veľa farbív, zvýrazňovačov chuti a tukov. Jedným z farbív je žltý amoniakový karamel, spôsobuje hyperaktivitu, poškodzuje náš žalúdok, pečeň a ešte znižuje plodnosť. V kocke ďalej nájdeme palmový olej, ktorý je karcinogénny a zvyšuje hladinu choresterolu, navyše je príčinou cukrovky, srdcových chorôb a problémov s plodnosťou.

Zabudnúť nemôžete ani na zvýrazňovače chuti, E -621,čiže glutaman sodný, prispieva k podráždeniu, závratom alebo búšeniu srdca. Okrem toho tiež v skratke nájdeme E-631, tj. inozín disodný, a tiež guanylát sodný E-627, ktorý sa zvlášť neodporúča pre astmatikov. Napriek skutočnosti, že kocka bujónu zlepšuje chuť pokrmov, stojí za to vzdať sa ho a hľadať inú a zdravšiu alternatívu.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané