Káva je stále obľúbeným nápojom na celom svete. Ranné pitie kávy je doslova našim rituálom. Káva nás dokáže rozveseliť, vďaka nej získame energiu do ďalšieho pracovného dňa a po jej vypití nebudeme ospalí.
Ale.. veľa ľudí robí pri chystaní kávy jednú veľkú chybu. Zalievajú kávu vriacou vodou. Takéto chyby robia aj dlhoročný kávičkári. A pritom im to nevadí. Ale aj tak sa nájde dosť ľudí, ktorí kávu musia piť teplú až horúcu. Medzi nich patrím aj ja.
Viete, prečo by sa káva nemala zalievať vriacou vodou?
Ak kávu zalejete tekutinou, ktorá prešla varom, káva pravdepodobne nebude mať príjemnú chuť. Môže byť horká, kvôli neprirodzeným zložkám, ktoré sa prejavujú vplyvom horúcej vody.
Ako správne by ste mali pripraviť kávu?
Keď vám zovrie voda v kanvici, ktorá sa vypla, neponáhľajte sa ňou zalievať kávu. Radšej počkajte, nech sa trochu vychladne. Teplota vody pri zalievaní kávy by mala byť 80-90 stupňov.