Vďaka niektorým hlboko zamrazeným potravinám môžete aj schudnúť!

Zdieľať
Frozen vs fresh fruits and vegetables_2.jpg

Je to jednoduché! Skúste si z mrazených potravín urobiť ľahké jedlá a to trikrát denne

Na raňajky si dajte napríklad prírodný jogurt s tromi lyžicami celozrnného müsli a mrazenými lesnými plodmi. Obed a večera by mali obsahovať čo najmenej sacharidov, zato veľa bielkovín a aspoň jeden „chudnúci zázrak“ z mrazničky.

Frozen vs fresh fruits and vegetables_2.jpg

Skombinujte podľa chuti a nálady ryby, chudé mäso alebo vajcia s hlboko zmrazenou zeleninou.

 Vitamínové bomby
Mrazené ovocie a zelenina obsahujú minimálne rovnako toľko živín ako ich čerstvé varianty a často ešte viac. Zberajú sa totiž v čase zrelosti, takže ich zmrazením v nich zostanú všetky cenné látky, ktoré inak citlivo reagujú na svetlo a vzduch. To isté platí mimochodom aj o rybách.

Ovocné bobule
Nízkym obsahom cukru a vysokým podielom vitamínu C povzbudzuje zmes drobného ovocia (maliny, černice, čučoriedky, jahody a i.) metabolizmus a je ideálna pre jedálniček s nízkym obsahom sacharidov. Tento zázrak najviac oceníte, keď na vás príde chuť na sladké.

Tip na raňajky

Na jeden pohár ovocného smoothie:

200 g zmesi drobného bobuľového ovocia nechajte 5-10 minút roztopiť, potom ho vložte do mixéra, pridajte 80 g netučného tvarohu, 2 lyžičky tekutého medu a 2 lyžice ľanového semienka a všetko rozmixujte do hladkej konzistencie.

Šťavnatá zelenina

Frozen_vegatables 860x570.jpg

Kukurica, fazuľa, brokolica, sladké zemiaky (batáty), koreňová zelenina, špenát a karfiol z mrazničky obsahujú veľa vlákniny, ktorá zasýti, a výborne sa hodí na prípravu rýchlych pyré, do polievok alebo napríklad ako prílohy ku kurčaťu, rybám a ďalším vašim obľúbeným jedlám.

Vďaka vysokému obsahu vlákniny vás vitamínové bomby zasýtia na dlhšiu dobu. Okrem toho dodávajú telu všetky potrebné vitamíny, bez toho aby zvyšovali kalorickú bilanciu. To zároveň zrýchli látkovú výmenu.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané