V dnešnej dobe je mikrovlnka dobrým pomocníkom aj keď mnohí sa jej vyhýbajú. Prečítajte si v článku pár tipov, ktoré vám pomôžu v kuchyni.

Zdieľať
Mikrovlnka

Ako na cibuľu bez sĺz

Mikrovlnka
https://www.gettyimages.com/
Stačí z cibule odkrojiť vrchnú a spodnú časť a dať na 30 sekúnd na plný výkon do mikrovlnky. Chuť bude zachovaná, ale už nebudete slziť pri krájaní.
Maslo
Ak zabudnete vybrať maslo zavčas z chladničky pri pečení, stačí ho dať na minútu do mikrovlnky. Nespáli sa a dá sa s ním potom skvele pracovať.
Nevonia vám už korenie ?
Korenie, orechy a semienka môžu mať svoju arómu späť. Stačí ich dať na 15 sekúnd do mikrovlnky.
Ako na slaninu
Vypiecť slaninu v mikrovlnke je oveľa zdravšie a rýchlejšie. Položte slaninu na papierové obrúsky a tanier a dajte do mikrovlnky. Tiež ju prikryte jedným obrúskom, aby nepoprskala celú rúru. Nastavte na najvyšší stupeň a vypekajte 3 až 5 minút.
Orechy
Je to jednoduchší a rýchlejší spôsob, ako v obyčajnej rúre. Orechy pečieme na najvyšší výkon po dobu 4-5 minút, avšak každú minútu ich premiešame, aby sa na jednej strane nepripálili.
Miešané vajíčka
Chutia vám miešané vajíčka? Uvaríte si ich v mikrovlnke počas 3 minút. Stačí zmiešať so soľou, korením, prípade syrom a bylinkami ak máte radi a hotovo.
Viac šťavy z citrusov
Keď dáte citrón, či limetku na 10 – 20 sekúnd do mikrovlnky na plný výkon ,dostanete z nich oveľa viac šťavy.
Ako zbaviť kukuricu klasu
Odkrojte stonku kukuričného klasu. Potom ho dajte na 30 sekúnd na najvyšší stupeň do rúry. Akonáhle je hotový, vezmite klas za neodkrojenú vrchnú časť a zatraste. Kukurica z neho vyjde ako po masle.
Ako olúpať cesnak
Celú hlavu cesnaku môžete dať na plný výkon na 15 sekúnd do mikrovlnky. Cesnak zostane krásne vláčny a šupky pôjdu ľahko dolu.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané