– Biela ryža –
Biela ryža môže byť skladovaná po dobu 30 rokov.
Tridsať rokov nezmení svoju chuť a výživnú hodnotu za predpokladu,
že nebude vystavená extrémnym zmenám teplôt.
– Zlato(med) –
Med je jediným produktom na svete, ktorý má večnú trvanlivosť.
Med sú vlastne jednoduché cukre,
ktoré sa získajú pomocou fermentácie.
Včely robia med prakticky neprístupný pre baktérie,
čo z neho robí ideálny produkt.
– Sušené mlieko –
Myšlienka sušenie mlieka je jedným z najväčších úspechov ľudskej mysle,
pretože toto mlieko si zachováva svoju nutričnú hodnotu po neobmedzenú dobu
a môže byť uložené v oveľa ťažších podmienkach,
než tekuté mlieko.
– Soľ –
Vzhľadom k tomu, že soľ sa zaraduje do kategórie minerálnych látok,
ktoré sú cudzie pre biologické organizmy, nie je prekvapujúce, že môže byť uložený prakticky navždy,
s výhradou jednoduchých skladovacích vlastností.
Soľ efektívne odstraňuje vlhkosť,
takže už od staroveku bola používaná pre konzerváciu potravín a na konzervovanie mäsa.
– Sójová omáčka –
Dokonca aj po otvorení, sójová omáčka môže byť uchovávaná v chladničke po dobu niekoľkých rokov,
stratí možno svoj pach , ale zostane jedlá .
– Cukor –
V tomto prípade spôsob skladovania hrá väčšiu úlohu než samotný výrobok.
Ak je cukor skladovaný v suchom a chladnom mieste – môže pretrvávať po mnoho rokov.
– Javorový sirup –
Sirup z prírodných cukrov – tiež veľmi dlho trvajúci výrobok.
– Alkoholické nápoje –
Pivo tu nieje zahrnuté,
ale tie silnejšie nápoje vydržia oveľa dlhšie.
Whisky, rum, vodka, brandy…tie už majú poriadnu životnosť.
a tu platí že čím staršie tým lepšie…
– Pemmican –
Tento vynález -pemmikan(sušené mäso) indiánskych kmeňov je sušené mäso veľkých zvierat,
ako sú napr. byvole.
Takéto mäso môže byť konzumované v akejkoľvek forme.