Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Usadená mastnota na kuchynskej linke? Ako ju vyčistiť?

reklama:

Tiež vás trápi usadená mastnota na kuchynskej linke?

Zaschnutý lepivý olej sa vodou ani čistiacimi prostriedkami odstrániť nedá.

467365827_xs.jpg

Všetci práve v tejto najčastejšie používanej miestnosti nájdeme miesta, ktorá tak pravidelne neumývame. Či už preto, že sú horšie prístupné, nemáme ich tak úplne na očiach alebo si proste len neuvedomujeme, že by sa práve tam mohla nejaká mastnota objaviť.

Napríklad sú to digestor, madlá zásuviek, spodná strana skriniek kuchynskej linky, priestory medzi skrinkami pri sporáku alebo dvierka či zadná stena rúry. Všade tam sa živočíšne a rastlinné tuky s obľubou usádzajú. Najmä ak čas od času zabudnete zapnúť digestor alebo ste len dlho nevymenili filter. Stačí  bežné prskanie rozpáleného oleja pri vyprážaní alebo pečení v rúre…

Počas iba pár dní sa potom na už spomínaných miestach vytvorí nepríjemne lepivý povlak. A ako ste už určite sami objavili, ten sa len ťažko odstraňuje. Ak použijete namočenú hubku, zbelie, začne sa ťahať a stane sa ešte lepivejšou. Príliš nepomáhajú ani rôzne čistiace prostriedky, ktoré sú navyše plné agresívnych chemických látok.

S riešením prišla populárna odborníčka na ekologické upratovanie z Long Island Teresa Ward.

Cabinets_l2.jpg

Jej spôsob je až triviálne jednoduchý, napriek tomu funguje. Stačí na čistú suchú handričku naniesť trochu oleja, Teresa používa minerálne oleje, vy ale môžete pokojne použiť akýkoľvek bežný kuchynský olej, a zaschnuté mastné škvrny s ním vyčistiť. Čerstvý olej rozpustí ten starý a vaša kuchyňa zase bude žiariť čistotou.

reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 12. septembra 2017

Podobné články

Odporúčame

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Zavrieť

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...