Ukážte svokre že viete aj vy dobre napiecť. Predveďte sa s pichanou buchtou, ktorá si získa jej srdce

Zdieľať
buchta

Tento rýchly a jednoduchý recept na pichanú buchtu sa stane vaším obľúbeným spoločníkom v kuchyni. Je ideálny na rodinné stretnutia, víkendové posedenia alebo len tak pre chuť kávu. Vďaka svojej lahodnej chuti a šťavnatej textúre zaručene poteší každého!

Ingrediencie:

  • 1 vajce
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • ½ hrnčeka rastlinného oleja
  • ¾ hrnčeka mlieka
  • 1 ½ hrnčeka polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 20 g masla (na polevu)
  • 20 g práškového cukru (na polevu)
  • 3 lyžice kakaa (na polevu)
  • 5 lyžíc rumu (na polevu)
  • Kokos alebo nasekané orechy na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava cesta: Začnite tým, že v miske vyšľaháte vajce s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom, až kým nevznikne pena. Následne pridajte olej a mlieko a všetko dobre premiešajte. Potom do zmesi pridajte polohrubú múku, do ktorej ste zmiešali prášok do pečiva. Všetko dôkladne vyšľahajte, aby vzniklo hladké a kompaktné cesto.
  2. Pečenie koláča: Pripravené cesto nalejte do vopred vystlaného pekáča papierom na pečenie alebo môžete použiť aj tortovú formu. Koláč pečte v predhriatej rúre pri 180°C približne 20-25 minút, alebo kým nezíska krásnu zlatistú farbu. Skontrolujte, či je koláč upečený tak, že do stredu zapichnete špajdľu – ak na nej nezostanú žiadne stopy cesta, koláč je hotový.
  3. Príprava polevy: Kým sa koláč pečie, pripravte si polevu. V malom hrnci roztopte maslo a pridajte práškový cukor, kakao a rum. Dobre premiešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja do hladkej, lesklej polevy.
  4. Pichanie buchty a poleva: Upečený koláč nechajte chvíľu vychladnúť a potom ho prepichnite koncom varešky, aby sa poleva dostala aj dovnútra koláča a zvýšila jeho šťavnatosť. Na povrch koláča rovnomerne vylejte pripravenú kakaovú polevu a pomocou špachtle ju rozotrite do všetkých rohov.
  5. Ozdobenie: Hotový koláč môžete posypať kokosom alebo nasekanými orechmi podľa vlastného výberu. Vlašské orechy sú skvelé, ale môžete použiť aj lieskové orechy alebo mandle. Koláč nakrájajte na malé štvorčeky a servírujte s kávou alebo čajom.

Tento jednoduchý recept na pichanú buchtu je ideálny pre všetky príležitosti. Je rýchly, chutný a určite si ho zamiluje celá rodina!

Ako sa pečie pichaná buchta

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané