Nieje nič lepšie ako začať deň čerstvou pomarančovou šťavou. Prečítajte si v článku ako vplýva na nás pomaranč ak ho zaradíme do nášho jedálnička aspoň jeden denne. Aby pomaranče dlhšie vydržali je vhodné ich dať vlhké a chladné miesto ideálna je chladnička. Po ošúpaní ho treba skonzumovať do 15 minút rýchlo oxiduje.
Zlepšuje imunitný systém :
Vysoký obsah vitamínu C v pomarančoch stimuluje produkciu bielych krviniek v tele, čím sa zlepšuje imunitný systém.
Prevencia proti rakovine :
Obsahujú zlúčeninu D- limonén, ktorá zabraňuje rozvoju niektorých druhov rakoviny, ako rakovina kože, prsníka, pľúc, hrubého čreva a úst. Pokiaľ ide o prevenciu rakoviny obsahujú pamaranče aj vysoký obsah draslíka.
Znižuje hladinu cholesterolu :
Výskum ukazuje , že znižuje hladinu flavonoidov, zlého cholesterolu v tele.
Znižuje zápal :
Má protizápalové vlastnosti, a tie pomáhajú zmierniť bolesť v prípade artritídy a stuhnutia svalov a kĺbov.
Dodáva pleti krásny lesk :
Antioxidanty pomarančov chránia pokožku pred škodlivými účinkami voľných radikálov, o ktorých je známe, že urýchľujú proces starnutia.
Odstraňuje zápchu :
Sú plné vlákniny , ktorá stimuluje tráviace šťavy a odstraňuje zápchu.
Správny vývoj mozgu :
Pomaranče sú dobrým zdrojom kyseliny listovej, ktorá napomáha správnemu vývoju mozgu. Takže aj pri tehotenstve sa odporúča jesť každý deň pomaranč.