Triky našich gazdiniek v kuchyni

Zdieľať
4atubu3ishsxmpkltp8ytq ilustra n sn mka.jpg

Niektoré triky poznali už naše babičky. Čo vám v domácnosti uľahčí život?

Chladnička a zelenina

Plastové boxy, ktoré v chladničke slúžia na uskladnenie ovocia a zeleniny, sú praktické, vedia ale tiež vytvoriť celkom dobré prostredie pre plesne. Vysteľte dno zásuviek papierovými utierkami – vsiaknu vlhkosť z potravín, a plesne to tak budú mať oveľa komplikovanejšie.

Vegetables.jpg

Neplytvajte citrónom

Potrebujete len pár kvapiek citrónu? Nerežte ho na polovicu, citrón zbytočne rýchlo vyschne. Citrón opláchnite, vezmite špajľu, urobte doňho dierku a vytlačte toľko kvapiek, koľko potrebujete.

Uvädnutá zelenina? 

Tešili ste sa na čerstvý zväzok reďkoviek, ale ako ste sa dostali k ich konzumácii, sú už zvädnuté a vysušené. Dajte ich na chvíľu do pohára s ľadovou vodou a plátkom surového zemiaka a uvidíte, že budú zas ako keby boli čerstvo vytrhnuté zo záhradky.

233201056 red radish bunch raw ingredient.jpg

Ako na čerstvé maslo

Končí maslu čo máte v chladničke dátum spotreby ? Maslo ale vydrží v mrazničke až pol roka! Dajte ho len do vzduchotesnej nádoby, aby nenatiahlo vôňu od iných potravín, ktoré v mrazničke skladujete.

Presolená polievka

Všetci to poznáme: polievka je hotová a na poslednú chvíľu nám ujde ruka so soľou. A celá práca je v jednom okamihu v ťahu. Už naše babičky mali v tejto chvíli v zálohe niekoľko trikov: do polievky vložili na lyžičke kocku cukru a nechali ju v polievke rozpustiť. Cukor pohltí nadbytočnú soľ. Celý postup môžete niekoľkokrát opakovať.

Dostatok soli do seba dokážu natiahnuť aj plátky surového zemiaku. Nechajte ich v polievke povariť asi 10 minút. Do presoleného číreho vývaru stačí dať bielok, ten potom zase vyberte.

Hrudkovitá soľ

Máte doma vlhko a soľ vo soľničke sa vám „hrudkuje“? Pridajte do nej pár zrniečok ryže: tá skvele absorbuje vodu a soľ zostane vďaka nej sypká.

Salt_2893541b.jpg

Žlté banány

Banány nechajte v trse až do chvíle, než ich  zjete. Oddelené banány hnednú oveľa rýchlejšie. Alebo ich konce v trse zabaľte do alobalu vydržia dlhšie.

Banana_3546034b.jpg
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané