- Dobré rady a nápady
- Domácnosť
- Triky našich gazdiniek v kuchyni
Triky našich gazdiniek v kuchyni
Presolená polievka
Všetci to poznáme: polievka je hotová a na poslednú chvíľu nám ujde ruka so soľou. A celá práca je v jednom okamihu v ťahu. Už naše babičky mali v tejto chvíli v zálohe niekoľko trikov: do polievky vložili na lyžičke kocku cukru a nechali ju v polievke rozpustiť. Cukor pohltí nadbytočnú soľ. Celý postup môžete niekoľkokrát opakovať.
Dostatok soli do seba dokážu natiahnuť aj plátky surového zemiaku. Nechajte ich v polievke povariť asi 10 minút. Do presoleného číreho vývaru stačí dať bielok, ten potom zase vyberte.
Hrudkovitá soľ
Máte doma vlhko a soľ vo soľničke sa vám „hrudkuje“? Pridajte do nej pár zrniečok ryže: tá skvele absorbuje vodu a soľ zostane vďaka nej sypká.
Žlté banány
Banány nechajte v trse až do chvíle, než ich zjete. Oddelené banány hnednú oveľa rýchlejšie. Alebo ich konce v trse zabaľte do alobalu vydržia dlhšie.