Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
reklama:

Triky našich gazdiniek v kuchyni

reklama:

Presolená polievka

Všetci to poznáme: polievka je hotová a na poslednú chvíľu nám ujde ruka so soľou. A celá práca je v jednom okamihu v ťahu. Už naše babičky mali v tejto chvíli v zálohe niekoľko trikov: do polievky vložili na lyžičke kocku cukru a nechali ju v polievke rozpustiť. Cukor pohltí nadbytočnú soľ. Celý postup môžete niekoľkokrát opakovať.

Dostatok soli do seba dokážu natiahnuť aj plátky surového zemiaku. Nechajte ich v polievke povariť asi 10 minút. Do presoleného číreho vývaru stačí dať bielok, ten potom zase vyberte.

Hrudkovitá soľ

Máte doma vlhko a soľ vo soľničke sa vám “hrudkuje”? Pridajte do nej pár zrniečok ryže: tá skvele absorbuje vodu a soľ zostane vďaka nej sypká.

Salt_2893541b.jpg

Žlté banány

Banány nechajte v trse až do chvíle, než ich  zjete. Oddelené banány hnednú oveľa rýchlejšie. Alebo ich konce v trse zabaľte do alobalu vydržia dlhšie.

 Banana_3546034b.jpg
reklama:
reklama:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. júna 2016

Podobné články

Odporúčame

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Zavrieť

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...