Toto sú 2 ingrediencie, ktoré vám pomôžu vyprázdniť črevá, túto zmes poznajú už len naše babičky.

Zdieľať
00 9.png

Ak máte tráviace ťažkosti, ide o celkom nepríjemný stav. Môžu mať mnoho podôb a jednou z hlavných je zápcha. To znamená, že aj niekoľko dní nejdete na toaletu, čo je neúnosné, nepríjemné a tiež bolestivé. My si ukážeme, ako sa dá tento problém efektívne a pomerne jednoducho vyriešiť.

Prečo sa zápcha objavuje?

Dôvodov môže byť celá rada. Môže za to konkrétne strava, ktorú jete, rovnako ako za to môžu rôzne toxíny v črevách, ktoré spôsobujú problémy v ich pohybe. A keď sa črevá zle hýbu, tak nimi nemôže prechádzať spracovaná potrava. Črevá sa tak postupne upchávajú a nás začína trápiť zápcha. Preto je vhodné čreva čas od času vyčistiť, teda detoxikovať. Tým možno opäť podporiť ich činnosť a myslieť aj na prevenciu.

Tieto ingrediencie budete potrebovať

Spomenuli sme, že na vyprázdnenie a vyčistenie čriev budú potrebné len dve ingrediencie. A za tým si aj naďalej stojíme. Potrebovať budete len toto:

  • 150 g sliviek
  • 150 g datlí

Potom už zostáva len voda. Tá by mala byť, pokiaľ možno vriacej a potrebovať jej budete 5 šálok. Keďže ju má každý doma, berieme to ako jasnú samozrejmosť.

Takto všetko pripravíte

Postup je jednoduchý. Do vriacej vody v hrnci pridáte nakrájané ingrediencie. Teda slivky a datle. Následne je vo vode varíte po dobu asi 15 minút. Potom odstavíte zo sporáka a necháte postupne pri izbovej teplote chladnúť. Potom ju rozmixujte a je hotovo. Zmes zamiešajte a môžete uchovávať v uzatvárateľnej nádobe v chladničke. Takto vám bez problémov vydrží niekoľko dní.

Užívajte každý deň

Poďme na užívanie, ktoré nie je nijako zložité. Ideálne je túto zmes užívať každé ráno, po prebudení, na lačno. Optimálnym množstvom je jedna lyžica denne. V prípade že vás zápcha trápia akútne, je možné dávku zdvojnásobiť. Zároveň to však nepreháňajte, pretože nadmerné množstvo by mohlo spôsobiť úplne opačný efekt, teda veľké laxatívne účinky.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané