Toto prestaňte hneď jesť! Je to najsilnejší karcinogén na svete.

Zdieľať
najsilnejší karcinogén na svete
Toto prestaňte hneď jesť! Je to najsilnejší karcinogén na svete. Foto: www.gettyimages.com

Viete, že tento obľúbený výrobok, ktorý určite poznáte môže pokojne obsahovať škodlivé látky? Vyhnite sa mu!

Dávame si ich na raňajky, desiatu, či večeru. No čo sa všetko skrýva v tomto obľúbenom jedle, nám býva mnohokrát utajené. Párky v rožku sú celkom populárnym jedlom aj v našich končinách.

Tradičné párky bývajú vyrobené z kuracieho, hovädzieho alebo bravčového mäsa. Určite tušíte, že toto mäso nie je najkvalitnejšie. Silný mlynček umele chrupavky, nohy, kožu a všeličo iné. Ale to nie je hlavný dôvod, prečo vyradiť párky z vášho jedálnička. Aby sa totiž dosiahla požadovaná chuť, pridávajú sa do tohto výrobku zložky ako napríklad sójový škrob, glutamát sodný, soli a mnoho ďalších ingrediencií.

01 9.jpg

Prečo sú párky ružové

Prídavné látky sa postarajú nielen o tú správnu chuť, ale aj farbu. Aby boli párky pekne ružové, zamiešava sa do nich farbivo vyrobené z častí chrobákov alebo čpavok. A čo je horšie, väčšina z týchto „dobrôt“ nebýva uvedená na etikete.

karcinogénne jedlo

Nedávne štúdie preukázali, že párky sú extrémne nebezpečné pre naše zdravie, pretože zvyšujú pravdepodobnosť, že ochoriete na rakovinou pečene až o 67%.

Okrem uvedených zložiek, ktoré používajú mäsokombináty, v tomto obľúbenom jedle nájdete nebezpečné dusitany a dusičnany, ktoré sú jednou z hlavných príčin rakoviny žalúdku, pankreasu, obličiek a čriev.

Cancer Institute uskutočnila prieskum, ktorý zistil, že iba
jeden párok denne zvyšuje šance na získanie rakoviny konečníka až o 21%.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané