Top 10 produktov ktoré vám môžu predĺžiť život

Zdieľať
23 1.jpg

Vedeli ste, že s pomocou  niektorých potravín môžete, predĺžiť svoj mladistvý vzhľad a život o niekoľko desiatok rokov?

Almondcrunchoatmeal_dt.jpg

10. miesto:. Ovsené vločky

Znižujú hladinu cukru v krvi,

užitočné sú aj pri nízkej kyslosti žalúdka, stagnujúcom trávení.

Normalizujú črevá, takže sú vhodné aj pre zápchy aj hnačky.

Garlic2.jpg

9. miesto:. Cesnak

Cesnak znižuje vplyv škodlivých látok v tele,

rozširuje cievy, znižuje krvný tlak,

podporuje činnosť srdcového svalu a mozgových buniek.

Znižuje riziko rakoviny.

Green tea in a cup.jpg

8. miesto: Zelený čaj.

Šálka zeleného čaju dorovná jednu porciu zeleniny..

Zelený čaj je bohatý na látky ktoré pôsobia proti rakovine, a kardiovaskulárnym chorobám.

Má schopnosť znižovať obsah cukru  a cholesterolu v krvi..

Two fresh sea bream on wooden board with herbs and lemon
Two fresh sea bream on wooden board with herbs and lemon

 7. miesto:. Morské ryby

Podľa výskumu sa  pri jedení morských rýb 5 krát znižuje riziko cievnej mozgovej príhody o 54% .

Zaraďte ryby do jedálníčka aspoň 1 x za týždeň doplníte váš organizmus o  nenasýtené mastné kyseliny a beta-karotén.

Cacoa.jpg

6. miesto:. Kakao

obsahuje veľké množstvo silných antioxidantov.

V Kakaových bôboch ich je viac ako v zelenom čaji.

Častá konzumácia kakaových produktov znižuje pravdepodobnosť vzniku rakoviny, žalúdočných vredov, sennej nádchy a posilňuje obranyschopnosť organizmu.

What germ secrets.jpg

5. miesto: Pšeničné klíčky.

Sú jednou z najužitočnejších potravín.

Čistia telo od toxínov, a normalizujú mikroflóru tráviaceho traktu.

Regulujú metabolizmus a posilňujú imunitný systém.

04_apples.jpg

4. miesto:. Jablká

Jablká obsahujú pektín, quercetin, antioxidanty, železo, jód.

Pravidelná konzumácia jabĺk napomáha pri čistení organizmu,

znižuje hladinu cholesterolu v krvi a riziko kardiovaskulárnych ochorení a rakoviny.

Grapes 02.jpg

 3. miesto: Vínna réva

Tmavé hrozno (čím tmavšie, tým lepšie),

a to predovšetkým v koži a semienkach, obsahuje veľké množstvo resveratrolu

– jeden z najsilnejších prírodných antioxidantov,obsahuje aj veľké množstvo vitamínu E.

Tomato crop pakistan.jpg

2. miesto:. Paradajky

Obsahujú najsilnejší antioxidant lykopén.

Paradajky obsahujú lykopénu najviac.

Ten má vplyv na imunitný systém, urýchľuje obnovu tkanív. Znižuje riziko rakoviny.

23 1.jpg

1. miesto:. Čučoriedky

Čučoriedky –  sú najbohatším zdrojom anthokyanidintu,

taktiež je jedným z  najmocnejších zo všetkých prírodných antioxidantov.

Bobule nielen posilňujú mnoho funkcií v tele a  pôsobia aj  proti starnutiu:

zvýšujú kapacitu bunkovej membrány a znižujú zápaly.

Zlepšuje prenos nervových impulzov, a ich konzumáciou zabezpíčíte

prevenciu Parkinsonovej choroby, Alzheimerovej choroby.

Okrem toho posilňujú cievy, znižuj hladinu cukru v krvi.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané