Vedeli ste, že s pomocou niektorých potravín môžete, predĺžiť svoj mladistvý vzhľad a život o niekoľko desiatok rokov?
10. miesto:. Ovsené vločky
Znižujú hladinu cukru v krvi,
užitočné sú aj pri nízkej kyslosti žalúdka, stagnujúcom trávení.
Normalizujú črevá, takže sú vhodné aj pre zápchy aj hnačky.
9. miesto:. Cesnak
Cesnak znižuje vplyv škodlivých látok v tele,
rozširuje cievy, znižuje krvný tlak,
podporuje činnosť srdcového svalu a mozgových buniek.
Znižuje riziko rakoviny.
8. miesto: Zelený čaj.
Šálka zeleného čaju dorovná jednu porciu zeleniny..
Zelený čaj je bohatý na látky ktoré pôsobia proti rakovine, a kardiovaskulárnym chorobám.
Má schopnosť znižovať obsah cukru a cholesterolu v krvi..
7. miesto:. Morské ryby
Podľa výskumu sa pri jedení morských rýb 5 krát znižuje riziko cievnej mozgovej príhody o 54% .
Zaraďte ryby do jedálníčka aspoň 1 x za týždeň doplníte váš organizmus o nenasýtené mastné kyseliny a beta-karotén.
6. miesto:. Kakao
obsahuje veľké množstvo silných antioxidantov.
V Kakaových bôboch ich je viac ako v zelenom čaji.
Častá konzumácia kakaových produktov znižuje pravdepodobnosť vzniku rakoviny, žalúdočných vredov, sennej nádchy a posilňuje obranyschopnosť organizmu.
5. miesto: Pšeničné klíčky.
Sú jednou z najužitočnejších potravín.
Čistia telo od toxínov, a normalizujú mikroflóru tráviaceho traktu.
Regulujú metabolizmus a posilňujú imunitný systém.
4. miesto:. Jablká
Jablká obsahujú pektín, quercetin, antioxidanty, železo, jód.
Pravidelná konzumácia jabĺk napomáha pri čistení organizmu,
znižuje hladinu cholesterolu v krvi a riziko kardiovaskulárnych ochorení a rakoviny.
3. miesto: Vínna réva
Tmavé hrozno (čím tmavšie, tým lepšie),
a to predovšetkým v koži a semienkach, obsahuje veľké množstvo resveratrolu
– jeden z najsilnejších prírodných antioxidantov,obsahuje aj veľké množstvo vitamínu E.
2. miesto:. Paradajky
Obsahujú najsilnejší antioxidant lykopén.
Paradajky obsahujú lykopénu najviac.
Ten má vplyv na imunitný systém, urýchľuje obnovu tkanív. Znižuje riziko rakoviny.
1. miesto:. Čučoriedky
Čučoriedky – sú najbohatším zdrojom anthokyanidintu,
taktiež je jedným z najmocnejších zo všetkých prírodných antioxidantov.
Bobule nielen posilňujú mnoho funkcií v tele a pôsobia aj proti starnutiu:
zvýšujú kapacitu bunkovej membrány a znižujú zápaly.
Zlepšuje prenos nervových impulzov, a ich konzumáciou zabezpíčíte
prevenciu Parkinsonovej choroby, Alzheimerovej choroby.
Okrem toho posilňujú cievy, znižuj hladinu cukru v krvi.