Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Top 10 produktov ktoré vám môžu predĺžiť život

reklama:

Vedeli ste, že s pomocou  niektorých potravín môžete, predĺžiť svoj mladistvý vzhľad a život o niekoľko desiatok rokov?

Almondcrunchoatmeal_dt.jpg

10. miesto:. Ovsené vločky

Znižujú hladinu cukru v krvi,

užitočné sú aj pri nízkej kyslosti žalúdka, stagnujúcom trávení.

Normalizujú črevá, takže sú vhodné aj pre zápchy aj hnačky.

Garlic2.jpg

9. miesto:. Cesnak

Cesnak znižuje vplyv škodlivých látok v tele,

rozširuje cievy, znižuje krvný tlak,

podporuje činnosť srdcového svalu a mozgových buniek.

Znižuje riziko rakoviny.

Green tea in a cup.jpg

8. miesto: Zelený čaj.

Šálka zeleného čaju dorovná jednu porciu zeleniny..

Zelený čaj je bohatý na látky ktoré pôsobia proti rakovine, a kardiovaskulárnym chorobám.

Má schopnosť znižovať obsah cukru  a cholesterolu v krvi..

Two fresh sea bream on wooden board with herbs and lemon

 7. miesto:. Morské ryby

Podľa výskumu sa  pri jedení morských rýb 5 krát znižuje riziko cievnej mozgovej príhody o 54% .

Zaraďte ryby do jedálníčka aspoň 1 x za týždeň doplníte váš organizmus o  nenasýtené mastné kyseliny a beta-karotén.

Cacoa.jpg

6. miesto:. Kakao

obsahuje veľké množstvo silných antioxidantov.

V Kakaových bôboch ich je viac ako v zelenom čaji.

Častá konzumácia kakaových produktov znižuje pravdepodobnosť vzniku rakoviny, žalúdočných vredov, sennej nádchy a posilňuje obranyschopnosť organizmu.

What germ secrets.jpg

5. miesto: Pšeničné klíčky.

Sú jednou z najužitočnejších potravín.

Čistia telo od toxínov, a normalizujú mikroflóru tráviaceho traktu.

Regulujú metabolizmus a posilňujú imunitný systém.

04_apples.jpg

 

4. miesto:. Jablká

Jablká obsahujú pektín, quercetin, antioxidanty, železo, jód.

Pravidelná konzumácia jabĺk napomáha pri čistení organizmu,

znižuje hladinu cholesterolu v krvi a riziko kardiovaskulárnych ochorení a rakoviny.

Grapes 02.jpg

 3. miesto: Vínna réva

Tmavé hrozno (čím tmavšie, tým lepšie),

a to predovšetkým v koži a semienkach, obsahuje veľké množstvo resveratrolu

– jeden z najsilnejších prírodných antioxidantov,obsahuje aj veľké množstvo vitamínu E.

Tomato crop pakistan.jpg

2. miesto:. Paradajky

Obsahujú najsilnejší antioxidant lykopén.

Paradajky obsahujú lykopénu najviac.

Ten má vplyv na imunitný systém, urýchľuje obnovu tkanív. Znižuje riziko rakoviny.

23 1.jpg

1. miesto:. Čučoriedky

Čučoriedky –  sú najbohatším zdrojom anthokyanidintu,

taktiež je jedným z  najmocnejších zo všetkých prírodných antioxidantov.

Bobule nielen posilňujú mnoho funkcií v tele a  pôsobia aj  proti starnutiu:

zvýšujú kapacitu bunkovej membrány a znižujú zápaly.

Zlepšuje prenos nervových impulzov, a ich konzumáciou zabezpíčíte

prevenciu Parkinsonovej choroby, Alzheimerovej choroby.

Okrem toho posilňujú cievy, znižuj hladinu cukru v krvi.

 

 

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 19. júla 2016
K téme

Podobné články

Odporúčame

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Zavrieť

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...